• Welcome to Radiocool forumas apie skaitmeninę antžeminę televiziją (DVB-T) ir ne tik.

Skaitmeninės antžeminės tv Antenos problema?

Pradėjo Solidus, 2009-11-02 14:47:28

« ankstesnis - sekantis »

Solidus

Sveiki, isigyjau skaitmenini pc tunerį
http://www.pirkpigiau.lt/shop/catalog/kompiuteriai/kompiuteri-komponentai/tv_tiuneriai/100047137_pc160-t_kworld_plustv_dvb-t_tv_card_ii_p.html
Tiuneris manau geras, nes rodo lryto TV ir sport1

pagal radiocool gidą nusireguliavau kodekus ALTDVB programoje, ir bėda, vietoj to kad rastų visus 14kanalų iš 4 siustuvų randa tik vieną siūstuvą ir du kanalus, bandžiau ir visus MHZ skanuot, betkokiu atveju man reikalingi tik Bubių TV bokšto MHZ nes veiksmas vyksta Šiauliuose

antena yra panaši į šią

kokios problemos? Antena neišneša MHZ? Gal kokių patarimų turit?

Darius

O koks signalo stiprumas to dažnio kur matai?
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Solidus

Citata iš: Darius Įrašytas 2009-11-02 16:15:17
Jei turi omenį tuos procentukus kur rodo kairėje apačioje žiūrint kanalą tai Q-100% L-99%
Jie šokinėja, bet mažiau 90% nekrenta

Beje antena su stiprintuvu, išjungus stiprintuvą nei to pačio dažnio nebepagauna..

Darius

Citata iš: bagiz Įrašytas 2009-11-02 16:17:27
Citata iš: Darius Įrašytas 2009-11-02 16:15:17
Jei turi omenį tuos procentukus kur rodo kairėje apačioje žiūrint kanalą tai Q-100% L-99%
Jie šokinėja, bet mažiau 90% nekrenta
Tikrai keista, kad netraukia kitų dažnių visai, kai tą priima beveik idealiai. Šiaip gali rimtai būti, kad antena pati dėl auktų dažnių netaukia. Kiek žiūrėjau tokio tipo kai kurios antenos traukia iki max 60 kanalo (786Mhz)
Bandei su siprintuvu, be jo ?

Solidus

Atnaujinau truputį ankstesnį postą
Antena tipo lenkiška manau, ir tik iš išvaizdos primena mano nurodytą nuotraukoje, pirkta gal prieš 10metų, bet analoginius kanalus rodo tikrai super gerai (kaip analoginei (ltv, ltv2, lnk, tv3, btv, Šiaulių TV))

Beje antena su stiprintuvu, išjungus stiprintuvą nei to pačio dažnio nebepagauna..

Kuo toliau tuo labiau pradedu manyt kad tikrai antena neišneša būtent kažkokio mhz spektro.. nes va 594..mhz eina puikiai o va jau didesnis 730..mhz nebe.. apie kitus, aukštesnius, jau net nebekalbu...

Darius

Galai tada nesueina kažko, nes pažiūrėjau Šiaulių tv rodo 746Mhz dažniu, kai tau DVBT 730MHz nerodo.
Gal yra galimybė pasukinėti anteną?

Solidus

Citata iš: Darius Įrašytas 2009-11-02 16:45:55
Galai tada nesueina kažko, nes pažiūrėjau Šiaulių tv rodo 746Mhz dažniu, kai tau DVBT 730MHz nerodo.
Gal yra galimybė pasukinėti anteną?
Jo yra galimybė, bet labai nedaug, dieną būtent ir bandžiau pasukt anteną, tai ją pasukus ~1-2cm ltv kanalas (analoginė) pradėjo mirguliuot, neteko, kaip ivardinau anksčiau, idealios analoginės kokybės.
DVB-T kompiuteryje situacija nepasikeitė, tad anteną atsukau kaip buvo kad bent analoginę rodytų kaip rodė..
Ką čia daugiau galima būtų padaryt, kaip čia patestuot kaip nors plačiau, nebesugalvoju.. Visa ta skaitmenine lietuvoje duomiuosi tik apie porą savaičių tad didele patirtimi negaliu pasigirt

Gal tai susiję su problema ivardinta šioje temoje, mano tuneris kaip ir jo toks pat http://forum.radiocool.lt/index.php/topic,317.0.html
bet žmogui kaip sakė kažkas stringa, ir kodekų trūko, pas mane kodekai surašyti, ir lrytas bei sport1 netrūkčiodami rodo puikiai

Beje pas mane vista x86 (32bit) OS, jei tai turi įtakos..

Darius

Neturi galimybės pabandyti imtuvą pas kokį pažįstamą su kita antena? Pabandyk dar su VLC pažiūrėti tuos dažnius, gal netyčia veiks.

Solidus

Citata iš: Darius Įrašytas 2009-11-03 17:19:03
Neturi galimybės pabandyti imtuvą pas kokį pažįstamą su kita antena? Pabandyk dar su VLC pažiūrėti tuos dažnius, gal netyčia veiks.
Su vlc neveikia (veikia tik 594 dažnis)
Reiktų praeit draugelius, pažiūrėt katrie dar gaudo tv per anteną..
Pats jau nebetenku vilties.. deduosi jaučiu atgal analoginį tiunerį ir žiūriu tv3 bei lnk, nes kitokių nepagaunu..

arejas

Gal pas tave rysio duobe todel ir negaudo.

O beje stiprintuva naudoji antenai? Kiek iki siustuvo mazdaug.?

Solidus

Citata iš: arejas Įrašytas 2009-11-04 01:21:42

Stiprintuvas yra, be stiprintuvo niekas zavsiem nebeveikia.
Iki tv bokšto yra gal 20-30km.
Ant televizorių per analoginę rodo puikiai mano ankščiau minėtus kanalus (ltv, ltv2, lnk, tv3, btv, Šiaulių TV) per PC analoginį tiunerį (winfast tv2000 xp expert) rodo tik tv3 ir lnk

Darius

Citata iš: bagiz Įrašytas 2009-11-04 16:52:41

Ant televizorių per analoginę rodo puikiai mano ankščiau minėtus kanalus (ltv, ltv2, lnk, tv3, btv, Šiaulių TV) per PC analoginį tiunerį (winfast tv2000 xp expert) rodo tik tv3 ir lnk
Į TV ir į PC tiunerį tą patį kabelį jungi ar daliklius signalo naudoji ?

Solidus

Citata iš: Darius Įrašytas 2009-11-04 16:57:23
Citata iš: bagiz Įrašytas 2009-11-04 16:52:41

Į TV ir į PC tiunerį tą patį kabelį jungi ar daliklius signalo naudoji ?
Daliklis ant trijų televizorių, kompas kaip ketvirtasis.
Siūlysit tiesiogiai pamėgint jungt? ;D Truputi komplikuota, nes kompą gan toli teks nešt, bet teoriškai imanoma.. Bet argi daliklis gali būt priežastis?

arejas

Daliklis seip neturetu turet itakos jeigu jis gerai sujungtas jeigu laidai gerai izoliuoti ir susukti.

O tu nemeginai kitos programos pvz dvbviewer arba kokios nors progdvb? Nes pamenu pirma karta ir man altdvb kaip sakoma s male paskui pasiemiau dvbviewer ir viskas ok dabar pagaunu 40 kanalu gyvenu panevezy daugiabutyje. Signala pagaunu su pridetine magnetine antena ~95% o su kambarine mini lenkiska su stiprintuvu 100%

Solidus

Citata iš: arejas Įrašytas 2009-11-04 17:39:46
Daliklis seip neturetu turet itakos jeigu jis gerai sujungtas jeigu laidai gerai izoliuoti ir susukti.

O tu nemeginai kitos programos pvz dvbviewer arba kokios nors progdvb? Nes pamenu pirma karta ir man altdvb kaip sakoma s male paskui pasiemiau dvbviewer ir viskas ok dabar pagaunu 40 kanalu gyvenu panevezy daugiabutyje. Signala pagaunu su pridetine magnetine antena ~95% o su kambarine mini lenkiska su stiprintuvu 100%
Aš gyvenu nuosavam, su pridėta magnetine "no signal" bandžiau kelias programas, altdvb, pridėtą originalų softą, kažkokią hyper medią, ir windowsinius "windows media center" su visom programom pagavau tik 10 kanalų, du nemokamus.
Reiktų db vėl persimontuot skaitmeninį tiunerį kad patikrint su tavo siūlomom programom, nes jau isidėjau analoginį..
Bet kažkaip netikiu, negi visos trys programos kaip susitarusios lygiai tą patį pagauna?