• Welcome to Radiocool forumas apie skaitmeninę antžeminę televiziją (DVB-T) ir ne tik.

Vaizdo palyginimas analoginis vs skaitmeninis

Pradėjo zalias, 2008-03-09 19:26:13

« ankstesnis - sekantis »

zalias

Idomu kaip kitiems, bet man asmeniskai bendras vaizdas( ziuriu per pc tu dtv-tuneriu, anksciau su analoginiu tiuneriu)teliko yra dabar prastesnis. Kai naudojau neleg. Mikrovisatos antena, turejau gera labai signala, su DScaler programke uzsidedavau kruva filtru( sharpinimo, denoise, gama pasikoreguodavau) ir vaizdelis buvo liux tiesiogine to zodzio prasme. Dabar ziureti galiu beveik tik zinias(normaliai). Kas erzina tai greito veiksmo scenose vaizdas liejasi, kartais taip kad ilgiau paziurejus rodos tuoj supykins. Stai per zinias rodo trumpai kasi, tai net nesimato kamuolio kai greitas perdavimas, kazkaip susilieja jis su fonu. O filme jei greitas veiksmas t.y. kalasi , tai kartais net nesuprasi -  gaunasi toks kaip ir liekamasis seselis, panasiai kaip per sena LCD ziuretum.
Beje naudoju 22" monitara, tai kokybe labai jauciasi.
                        Siaip gal kam normaliai rodo ffdshow dekoderis per tiuneri ziurint? Nes esme, kad jei ziuriu HD filmus .mkv formate, tai kai juos dekoduoja ffdshow man vaizdas tikrai geresnis, nei dekoduojant su cyberlink H.264dekoderiu. Bet kai uzdedu telika, tai ffdshow dekoderis visai grybauja, rodo tik koki virsutini 1/4, o paskui palaipsniui tik kvadrateliai.
P.S. ziuriu per DVD viewer su cyberlink h.264 decoderiu, tiurneris leadtek dtv-1000s, kompas tikrai nestabdantis.

Milvis

O kodel ne per altdvb ziuri?
As tai nenaudoju to DVBViewer beveik, nes su juo kazkaip blogiau rodo naudojant cyberlink codec (priezastis, nes teko ijungt VMR7 renderi kitaip jis man vaizdo nerode). O per altdvb vaizdas toks ryskesnis naudojant cyberlink h.264 decoderi ir overlay mixer renderi. Del greit judanciu scenu tai tiesa, vaizdelis nekoks ir per mano 19" LCD, va tik animacijos kanalus ir MTV geriau rodo nei lietuviskus

batmanas

Šiaip įdomiai čia išsireikšta. Kalba eina apie tiunerį ir vis kažkodėl telikas paminimas. Tikrai dėl to nesupratau.

Kokybė yra kokia yra. Ir nelabai ką padarysi. Tiesiog laukiam geresnių tiunerių arba softo.
O per teliką su priedėliu tai jau dabar neblogai rodo. ;D

Spakainz

Išbandykit šitą kodeką, man jis geresnis nei cyberlink, nes yra deblock funkcija.

zalias

Spakainz gal gali atiusti man ta Sonic avc/H.264 dekoderi, nes as jo niekaip inete nerandu.
      Batman, tai nori pasakyti kad per telika ziurint su papildomu priedeliu vaizdas geresnis nei per kompa?

zalias

EV1L

visa beda kad su Sonic decoderiu neina pasviesint rodomo vaizdo ar kontrasto  :-\

Milvis

O man su sonic decoderiu del erroru nuluzta altdvb ziurint lietuviskus kanalus

EV1L

nu pas mane tai geriausiai rodo eurosport,CN ir mtv, nes pvz clipu metu paduodamas srautas ~3-3,5Mbps,  lyginant su lt kanalais kur visa laika vos perkopia 1Mbps, tai ant judesiu visa laika bus matomos bangos.

Spakainz

Citata iš: EV1L Įrašytas 2008-03-10 19:15:18
visa beda kad su Sonic decoderiu neina pasviesint rodomo vaizdo ar kontrasto  :-\

Aha sita pastebejau tik po tavo p[ost, bet man ir nereik reguliuot kazkaip... Siaip uz cyberlinc man Sonic geresnis, kaip jums?

EV1L

as tarp ju kazkaip skirtumo nepastebiu, vienodai man jie rodo  :)

geduxk

lietuvoj kol bus tokia kokybe sakitmenkos kaip uzsieni dar toli grazu nes reikai ir tobulesniu siutuvu ir daugiau i ta reikala firmim investuoti hd kameras ir pan

Timbuktu

Gal kiek velyvai aš cia pasirodziau, bet pridesiu nuo saves .
Pradzioj kol nieko nezinojau dziaugiausi - , o pas mus pagaliau bus tv su geru vaizdu.
Kaip tik rengiausi pirkti nauja telika, deja pasirodo su skaitmena visai ššššš.
Tiksliau ,tai išsiaiškinau kad transliuoja tai analoga konvertuotą i mpeg4 ir dar i mpeg2 .
O žmogeliai vargsta su kodekais ar dar su kažkuo , o finale vis tiek turi blogiau nei buvo.
Taigi kol musu transliuotojai nepaleis tikro skaitmeninio signalo , tai ir varga vargsim.

Milvis

Na LNK nuo rudens skelbesi kad atsisake kaseciu, ir pas juos dabar visos laidos kuriamos skaitmeniniu formatu. Beje vienintelis lt kanalas stereo is analoginiu lietuvisku. Tai gal jie is skaitmeninio jau viska transliuoja, nes kokybe labai skirias pvz nuo tv3