DVB-T

Autorius Tema: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?  (Skaityta 20690 kartus)

Neprisijungęs zanas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 3
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Įrašytas: 2008-06-29 17:33:31 »
Idomu gal kas bande Lietuvoj pajungti skaitmenines TV priedeli is UK, ten jie gerokai pigesni nei Lietuvoj, nuo 18 svaru. Kazkur skaiciau kad Lietuvoj ir UK naudojama panasi technologija...

http://www.ricability-digitaltv.org.uk/pages/products/stbs/stb_search_results.asp?sortPrice=DESC
http://en.wikipedia.org/wiki/Freeview_(United_Kingdom)

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2008-06-29 17:54:59 »
UK naudojamas tas pats skaitmeninės standartas, tačiau vaizdas koduojamas mpeg2 formatu, kai Lietuvoje mpeg4(h.264). Jei pasijungtum Lietuvoje iš UK atvežtą  pavyktų pagauti tik garsą ir turėtum juodą ekraną.

 
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs zanas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 3
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2008-07-22 01:43:36 »
Siaip idomu kodel toks didelis kainu skirtumas? Ar cia tame kodavime reikalas, ar kur giliau, pvz valstybes subsidijose  ::)

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2008-07-22 17:20:37 »
Na su H.264 galima labiau suspausti video nei su mpeg2. Tačiau jis video "išspaudimui" reikalauja didesnių resursų tad ir priedėlis turi turėti galingesnį procesorių(brangesnį procesorių). Taip pat h.264 yra gana naujas standartas, Lietuvą viena pirmųjų Europoje nusprendė tad ir priedėlių palaikančių h.264 yra mažas pasirinkimas, tad ir kainos didelės. Tikriausiai atpigs kai pradės kinai masiškai gamint :D         
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs geduxk

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 68
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2008-11-14 15:58:02 »
kazkas nesueina taigi lietuva kaip ir uk antroji po uk pradejo naudoti h264 standarta tai nz bet manau pasikuitus ten tam uku drasei rasi ta tiuneri ir su mpeg4 jaigu sako kad ten mpg2

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2008-11-14 16:35:15 »
kazkas nesueina taigi lietuva kaip ir uk antroji po uk pradejo naudoti h264 standarta tai nz bet manau pasikuitus ten tam uku drasei rasi ta tiuneri ir su mpeg4 jaigu sako kad ten mpg2
Na kad h.264 formatu Anglijoje transliuojama kolkas BBC HD
Visi kiti nemokami kanalai, nors nenurodoma , bet itariu, kad mpeg2.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs zanas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 3
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2008-11-15 03:05:16 »
kazkas nesueina taigi lietuva kaip ir uk antroji po uk pradejo naudoti h264 standarta tai nz bet manau pasikuitus ten tam uku drasei rasi ta tiuneri ir su mpeg4 jaigu sako kad ten mpg2
Na kad h.264 formatu Anglijoje transliuojama kolkas BBC HD
Visi kiti nemokami kanalai, nors nenurodoma , bet itariu, kad mpeg2.

http://en.wikipedia.org/wiki/Freeview_(UK)#Plans_for_High_Definition

Jei teisingai suprantu, raso kad daba mpeg2 ir del to HDD netelpa, tik Londone BC HDD bando leist

Neprisijungęs geduxk

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 68
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2008-11-16 13:41:38 »
tai kur as ce skaiciau neberandu berods skaitmenine.lt kad tipo lietuva antra is europos prades rodyti standartu h264 is visu europos saliu anglija pasirinko buten sita standarta ir lietuva paskui juos :D po to dar kazkattra salis po musu bus

Neprisijungęs batmanas

  • Patyręs dalyvis
  • ***
  • Įrašai: 156
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2008-11-17 17:32:15 »
tai kur as ce skaiciau neberandu berods skaitmenine.lt kad tipo lietuva antra is europos prades rodyti standartu h264 is visu europos saliu anglija pasirinko buten sita standarta ir lietuva paskui juos :D po to dar kazkattra salis po musu bus
Aha, o po to kažkur paskaityk, kad vistik Europos sąjunga standartu patvirtino DVB-T2.

Neprisijungęs Pranzo

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 19
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2008-11-19 12:18:40 »
Gal zinot kas galetu kaip nors pakeisti priedelius is UK i musu reikiama standarta?

Nes kainos yra nesveikai mazesnes nei Lietuvoje ir galiu ju uzvezti gan pigiai... :D

Gal kas parduoda DVB-T pigiau? nes kainos biski dideles musu zemelej :(
Paprasciausias ir pigiausias, kuri radau kainuoja 350Lt, tuo tarpu toki anglijoj gali nusipirkti uz 50-100Lt :)

Neprisijungęs jankus1

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 75
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2008-11-20 13:22:29 »
O kaip toks variantas: nusipirk is anglyno tiuneri uz 50 litu ir idet DVB-t modulis su conax (mpeg4-->mpeg2) uz 240 lt. sumoj 290 mpeg4 ir dar conax

Neprisijungęs Pranzo

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 19
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2008-11-21 13:02:55 »
siaip ziurinejausi per ebay visokius priedelius ir aptiko viena toki labai idomu varianta:
http://cgi.ebay.co.uk/IKASU-Freeview-Recorder-with-Twin-Tuner-250GB-HDD_W0QQitemZ320319057530QQcmdZViewItemQQptZUK_AudioTVElectronics_Video_DVDPlayers_Recorders?hash=item320319057530&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1300|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318
Lygiai tokio pacio ispildymo (korpusas su mygtkais ir ekranu) yra lietuvoj pardavinejami TV STAR T6 ar kazkas panasaus, kur Maximose, Topo centruose pardavinejami....
IKASU raso: Fully compliant with MPEG-2 Digital & DVB broadcasting
Tai gal i sita & DVB broadcasting ieina tas h.264 standartas
Pardavejas nieko nesupranta apie MPEG-4 (h.264)... velnias noreciau toki pristverti, ir kaina dar po kol kas nera labai didele...

Neprisijungęs Pranzo

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 19
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2008-12-02 11:55:16 »
Radau technini aprasyma apie Sagem DVB-T imtuva:
http://www.pricerunner.co.uk/pi/229-644383/Digital-TV-boxes/Sagem-ITD81-HD-Product-Info
Raso, kad yra MPEG4 (HDTV), please paskaitykit kas suprantat ir parasykit tinka ar netinka...

Nes kiek jau sedziu sitam forume, tai visi kaip apmire...

Neprisijungęs nieko_nera

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 70
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2008-12-02 12:22:35 »
pagal kaina tai turetu tikti :) bet kad lietuvoj yra pigiau, sitam dar forume maciau kazkas pirko uz ~350lt
o kad raso mpeg4 tai dar nieko nereiskia. tiksliai turi buti MPEG-4 Part 10 arba AVC, tada tikrai palaikytu LT standartus

Neprisijungęs Pranzo

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 19
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Ar veiks Lietuvoj TV priedeliai is UK?
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2008-12-02 13:03:10 »
Tai yra Lietuvoj jau ir po 320Lt
http://www.prekybairankiais.lt/oxid.php/sid/9121357c947c0d519fda2c0e484ecaec/cl/details/cnid/8a848aa9771b933e6.51114216/anid/8a848aa996c44ae72.84134304/DVB-T-imtuvas-TV-STAR-T6/

Bet vis tiek man atrodo, kad uz toki nekokybiska ir mazai turinti funkciju priedeli daugoka tiek moketi...

Dar buvau rades DVB-T priedeli BUSH DFTA16. Apie ji buvau rades, kad jis palaiko MPEG4 (HDTV).
As ji jau nusipirkau is anglu, tik dabar derinuosi parvezima.

Jei netiks, tai gal zinot kas perdarineja situos DVB-T imtuvus?
Manau tikrai imanoma...
Tik sitam forume niekas nezino kaip tai padaryti :)