• Welcome to Radiocool forumas apie skaitmeninę antžeminę televiziją (DVB-T) ir ne tik.

Naujienos:

Sukurta nauja forumo kategorija ,,Internetinė TV" ji matoma tik registruotiems nariams.

Main Menu

Vaizdo subyrėjimas

Pradėjo gedva, 2008-02-09 21:24:12

« ankstesnis - sekantis »

gedva

Žiūrint skaitmeninę TV vaizdas dažnai "subyra" į kvadratėlius. Vėliau vaizdas vėl eina toliau. Tie kvadratėliai kartais atsiranda pavieniui. Kur čia šuo pakastas? Ką daryti? Tiuneris AverMedia Hybrid DVB-t/PAL TV Tuner (A16AR). Softo nenorėčiau keisti, nebent galima būtų visiškai naudotis pulteliu. Ir dar vieną klausimą turiu: ar įmanoma šio imtuvo gamykliniame softe pakeisti h264 kodeką? Iš anksto dėkoju už pagalbą.

Darius

Tuo subyrėjimu pasireiškia transliacijos priėmimas su trukdžiais. Kokią anteną naudoji priėmimui? Tavo naudojamas softas nerodo signalo priėmimo lygio ar kokybės?
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

gedva

Citata iš: Darius Įrašytas 2008-02-09 22:32:52
Tuo subyrėjimu pasireiškia transliacijos priėmimas su trukdžiais. Kokią anteną naudoji priėmimui? Tavo naudojamas softas nerodo signalo priėmimo lygio ar kokybės?
Pas mane paprasta lauko antena, iškelta ant stogo. Esmė ta, kad, pavyzdžiui, DW rodo normaliai, be trukdžių, o BBC World su trukdžiais, nors abi programos transliuojamos to pačio tinklo.
EDIT. Na pabandziau pažiūrėt su AltDVB signalo stiprumą. Jei teisingai suprantu, tai ten rodo programos lango apčioj, kairėj pusėj. Kaip suprantu, pirmas skaičius - sistemos apkrovimas (0-5%), o likę du yra signalo stiprumas (1-as skaičius: 96-99%; 2-as skaičius - 100%). Tai negi 4% gali taip stipriai paveikti vaizdo kokybę?
P.S. AltDVB vaizdo kažkodėl dabar iš vis nerodo. :)

Milvis

Pas mane kworld tiuneris, ir ziurint su ALTdvb kokybe Q95%, bet ner jokiu kvadrateliu ir isiraso normaliai. Lietuviskus kanalus ziuriu su cyberlink h.264 codecu, o kitus su ffdshow.

EV1L

Milvis, kokia antena naudoji?

Milvis

Lenkiska lauko antena, tik ji pas mane palepej dabar pastatyta uztat neturiu Q100% :)

EV1L

pas mane irgi lenkiska, nors rodo kokybe 99% ir stovi lauke aukstai iskelta taciau rodo viska su kvadratais...

Milvis

Na as gyvenu ~7km nuo Juragiu tv boksto is kurio transliuoja Kaunui dvb-t, tai pagal ideja man turetu ir su pliku laidu rodyt gerai. Bet geru rezultatu gavau tik pajunges lenkiska antena, tiesa pajungiau be blokelio (stiprintuvo), is antenos laidas tiesiai i tv tiuneri.

EV1L

man ~10km iki juragiu siustuvo  :) reikes greitu keist antena ir ziuret kas bus

Darius

EVIL, jei naudoji Leadtek tiunerį turėtum žinoti jog jie nesugeba padoriai pranešti apie priimamo signalo kokybę. AltDVB rodo Q = 0, arba 89 arba 99%. Tą patį rodo ir stebint su TsReader programa.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

EV1L

aha leadtek, pagal mano skaiciavus signalo kokybe neturetu but daugiau uz 50%  ;D

gedva

Nenoriu kurt kitos temos, todėl čia dar parašysiu. Jei niekas neasakys, vakare sukursiu naują temą. Parsisiunčiau DVBViewer. Dingo vaizdo byrėjimas. Klausimai būtų tokie:
1. Kai žiūriu 4:3 vaizda programos lange, vaizdas būna toks: http://img530.imageshack.us/img530/2623/43wv0.jpg . Pakeičiu į 16:9 ir būna toks: http://img152.imageshack.us/img152/9201/169am2.jpg . Padarius per visą ekraną ir lieka toks vaizdas viršutiniame kairiame kampe. Gal galima šią problemą išspręsti nustatymų pagalba?
2. Ar įmanoma susitvarkyti per DVBViewer AverMedia pultelį? Kaip tai padaryti? Visgi labai patogu gulint lovoj kanalus perjunginėt... :)
Kol kas tiek.
P.S. DVBViewer naudojau šiuos nustatymus: http://www.ipix.lt/out.php/i355221_viewer.jpg .

EV1L

1. kaip matau naudoji cyberlink codeca tai pabandyk programoje:  view -> filters -> cyberlink h264... -> ir ten nuimk varnele nuo "Use DxVa" jeigu uzdeta.

nieko_nera

sis vaizdas yra geras, kas tau cia netinka?

gedva

Citata iš: nieko_nera Įrašytas 2008-02-10 17:08:04
sis vaizdas yra geras, kas tau cia netinka?

Padarius per visą ekraną, tokio dydžio ir rodomas viršutiniam kairiam kampe.
EDIT. Ačiū visiems, kas padėjo. Suinstaliavęs fddshow pastebėjau, kad viskas susitvarkė ir default softe.