• Welcome to Radiocool forumas apie skaitmeninę antžeminę televiziją (DVB-T) ir ne tik.

Naujienos:

Sukurta nauja forumo kategorija ,,Internetinė TV" ji matoma tik registruotiems nariams.

Main Menu

Kviečiu šokti per LNK 12 31 HD formatu, tik nežinia per kur

Pradėjo Darius, 2011-11-28 23:15:19

« ankstesnis - sekantis »

EV1L

oi trūksta trūksta bitrato ant judesio.

AlmiUxXx

Na kaip jau kaip, bet pazanga yra.
Tik garso bitrate labai jau varganas tik 256kbps HD kokybei reikia minimum 384 kbps, bet vis vien geriau nei tada kai 2011 Eurovizija transliavo per gala su 192 :D (Tiesa pats neturejau progos ivertinti kokybes, nes galos neturiu).
O vaizdas gana geras sakyciau rodo ryskiai, graziai ir svariai.

Soliaris

Dariau, jie rodo 1080i, tik nežinau, koks garso takelis. Gal kas bandymą įsirašys ir pasakys. Tingiu dabar jungti anteną į PC esantį DVB-T imtuvą. :)

Darius

CitataGeneral
ID                               : 1126 (0x466)
Complete name                    : F:\MV IPTV\vlc-record-2011-12-31-18h20m10s-dvb-t___frequency=658000000-.ts
Format                           : MPEG-TS
File size                        : 76.3 MiB
Duration                         : 1mn 29s
Overall bit rate                 : 7 144 Kbps

Video
ID                               : 69 (0x45)
Menu ID                          : 1 (0x1)
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format profile                   : Main@L4.0
Format settings, CABAC           : Yes
Format settings, ReFrames        : 4 frames
Format settings, GOP             : M=1, N=60
Codec ID                         : 27
Bit rate                         : 6 533 Kbps
Width                            : 1 920 pixels
Height                           : 1 080 pixels
Display aspect ratio             : 16:9
Frame rate                       : 25.000 fps
Color space                      : YUV
Chroma subsampling               : 4:2:0
Bit depth                        : 8 bits
Scan type                        : Interlaced
Scan order                       : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame)               : 0.126
Stream size                      : 69.7 MiB (91%)
Color primaries                  : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Transfer characteristics         : BT.709-5, BT.1361
Matrix coefficients              : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177

Audio
ID                               : 68 (0x44)
Menu ID                          : 1 (0x1)
Format                           : MPEG Audio
Format version                   : Version 1
Format profile                   : Layer 2
Codec ID                         : 3
Bit rate mode                    : Constant
Bit rate                         : 256 Kbps
Channel(s)                       : 2 channels
Sampling rate                    : 48.0 KHz
Compression mode                 : Lossy
Delay relative to video          : -148ms
Stream size                      : 2.73 MiB (4%)

Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Milvis

Apie garso takelį geriau patylėt. Lenkai normaliai padarė, yra kanalų su dviem audio takeliais, pagrindinis kaip pas mus 192kbps AC3 stereo, dažnių juosta nukirpta ties 14,5kHZ (kaip FM radijo).
Ir antrasis takelis 448kbps AC3 stereo niekas nenukirpta, pilna dažnių juosta iki 22kHz.

Pas mus nekelia ir abejoju ar pakels kada bitrate, nebent padarys daugiakanalį su tais pačiais nupjautais dažniais.
Dabar HD transliuoja 256kbps audio; SD 192-216kbps.

andrius.semas

Nesuprantu tik vieno dalyko. Nors mano nešiojamas kompiuteris nėra senas, tačiau VLC vaizdo grotuvas labai nenoriai rodo LNK HD vaizdo įrašą, be to keletą sekundžių atsilieka garsas. Pabandžiau per MHC grotuvą - nestriginėja vaizdas, bet vistiek beatodairiškai atsilieka garsas. Galbūt reikalingas koks nors vaizdo ir garso perkodavimas su specialiomis taikomosiomis programomis, pavyzdžiui, TS Doctor ir panašiai?

Milvis

VLC turbūt tik vieną CPU branduolį naudoja, HD įrašui vieno nepakanka, nebent pas tave būtų koks 3,5-4GHz

Darius

Citata iš: andrius.semas Įrašytas 2011-12-31 19:19:52
Nesuprantu tik vieno dalyko. Nors mano nešiojamas kompiuteris nėra senas, tačiau VLC vaizdo grotuvas labai nenoriai rodo LNK HD vaizdo įrašą, be to keletą sekundžių atsilieka garsas. Pabandžiau per MHC grotuvą - nestriginėja vaizdas, bet vistiek beatodairiškai atsilieka garsas. Galbūt reikalingas koks nors vaizdo ir garso perkodavimas su specialiomis taikomosiomis programomis, pavyzdžiui, TS Doctor ir panašiai?

MPCHC ir VLC man įrašą gerai rodo, tik kad slenkant laiką VLC vaizdas byra, o MPCHC sustoja vaizdas.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

zuludrag

Citata iš: Milvis Įrašytas 2011-12-31 19:25:17
VLC turbūt tik vieną CPU branduolį naudoja, HD įrašui vieno nepakanka, nebent pas tave būtų koks 3,5-4GHz

Pas mane grojant si irasa: http://d01.megashares.com/dl/671b887/20111231_1801%20DVB-T%201ST.TS VLC netrukineja, naudoja visus 4 branduolius ant Q6600@2.4GHz :) Taip kad nereikia 3.5-4GHz, nebent VLC senas...
Beje, garsas su vaizdu irase normaliai sinchronizuoti - gal pas tuos kam atsilieka blogai irasyta? Irasas, kurio nuoroda auksciau darytas is AltDVB.

AlmiUxXx

Blemba, aplenkei mane :D
Man ir VLC ir MPC-HC ir pati tv programa gerai ir vaizda ir garsa rodo viskas susiderina :)

andrius.semas

Taip, mano dabartinis naudojamas VLC vaizdo ir garso grotuvas yra senesnės versijos - 1.0.5, kad galėčiau žiūrėti TV Online režimu. Šiuo atveju noriu pasakyti, kad atsinaujinęs VLC grotuvą, galbūt tikrai pagerėtų ir nestriginėtų naudojamas vaizdo įrašas, tačiau tikrai turėsiu problemą su mano mėgstamiausiomis pramogomis, pavyzdžiui žiūrėti IPTV kanalus, kurių labai padaugėjo prieš Naujuosius Metus.
Bet kuriuo atveju lieku prie senesnės VLC grotuvo versijos. Juk nedažnai savo malonumui žiūriu HD formato TV pramoginės ar dokumentinės laidas, juolab vaidybinius filmus. Be to, mano HDD "svoris" labai juokingas - tik pusantro šimto gigabaitų...

andrius.semas

Beje, būtų šaunu, jeigu koks nors iš vartotojų pasidalintų visą LNK HD parodytos pramoginės laidos "Kviečiu šokti" finalo tiesioginės transliacijos vaizdo medžiaga. Asmeniškai paspausčiau žmogui dešinę leteną :)p

andrius.semas

LNK HD transliuojamo vaizdo ir garso parametrai (trumpai ir aiškiai):

Title:   20111231 DVB-T 1ST.TS
Time:   napibrėžtas
Res.:   1920 x 1080 - 25.000 fps
Aspect:   16:9
Video:   AVC - 6 210 Kbps
Audio:   MPEG Audio - 256 Kbps@48.0 KHz

LNK "tradicinis" skaitmeninis MPEG-4 transliacijos parametrai (trumpai ir drūtai):

Title:   20111231 LNK.TS
Time:   napibrėžtas
Res.:   720 x 576 - 25.000 fps
Aspect:   4:3
Video:   AVC - 1 271 Kbps
Audio:   MPEG Audio - 192 Kbps@48.0 KHz

Išvada: skirtumai labai akivaizdūs, vien pasižiūrėjus į skaičius ir raides.

neziniukas

Norejau paklausti, o mikrovisata netransliuoja LNK HD kanalo? Nes man niekaip neranda..

Milvis

Sakykim taip, jei neantikvarinis pc tai rekomenduočiau DVB-T ts įrašus žiūrėt per windows media player (windows7). Tada ir GPU spartinimas veikia ir vaizdas gražus ir niekas nestringa nei žiūrint nei persukinėjant video.

Mano antikvarinis PC 7metų senumo su AMD 3800+ dviejų branduolių varganais 2GHZ rodo įrašus ir su VLC, cpu apkrova 55%, tai atrodo naudoja abu branduolius, nestringa niekas, bet linijos matosi, kadangi 1080i įrašas toks.

Per ALTDVB žiūrint tiesioginę transliaciją HD, CPU apkrova 4%, vaizdas be jokių linijų kadangi veikia GPU ir spartinimas ir deinterlancing (ATI HD4350 korta,žiūriu per windows XP, kadangi win7 prastai veikia altdvb).

Dabar jau nebežiūriu, bet record įjungta, 2val15min 7,1GB įrašo jau...  palyginimui record ir SD LNK, tokio pat ilgio 2,1GB