• Welcome to Radiocool forumas apie skaitmeninę antžeminę televiziją (DVB-T) ir ne tik.

Naujienos:

Sukurta nauja forumo kategorija ,,Internetinė TV" ji matoma tik registruotiems nariams.

Main Menu

Dvb-t tiuneris iš ebay.co.uk

Pradėjo JustinasSF, 2010-04-05 21:13:32

« ankstesnis - sekantis »

JustinasSF

Sveiki,atėjo toks metas kai norisi mesti tą analoginę tv.Taigi,nusprenždiau,kad reikia skaitmeninę tv žiūrėti.Noriu štai šį tunerį pirkti
http://cgi.ebay.co.uk/HDTV-USB-FREEVIEW-DVB-T-DIGITAL-TV-TUNER-Laptop-PC-NEW_W0QQitemZ380217078348QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_Computer_Components_Graphics_Video_TV_Cards_TW?hash=item5886b4324c
Klausimas:Ar su juo bus galima matyti skaitmeninę tv Lietuvoje?
Nes kiek aš skaičiau apie jį aprašyme,taip ir nesupratau ar jis pritaikytas tik HDTV DVB(nes kiek žinau HDTV skaitmeninė Lietuvoje dar ne visur veikia)  matyti?ar ir galima paprasta skaitmeninę tv matyti?Padėkite išsiaiškinti. :)

batmanas

Na Lietuvoje skaitmeninė TV transliuojama MPEG-4 (H.264) formatu. Anglijoje lygtai – MPEG-2. Aprašyme apie šituos formatus nieko nerašo. Bet kuriuo atveju galėsi žiūrėt skaitmeninę TV, tik klausimas, ar veiks originalus softas, o tuo pačiu ir pultelis. Nežinau, ką ir patart.

Darius

Citata iš: batmanas Įrašytas 2010-04-05 22:32:28
Na Lietuvoje skaitmeninė TV transliuojama MPEG-4 (H.264) formatu. Anglijoje lygtai – MPEG-2. Aprašyme apie šituos formatus nieko nerašo. Bet kuriuo atveju galėsi žiūrėt skaitmeninę TV, tik klausimas, ar veiks originalus softas, o tuo pačiu ir pultelis. Nežinau, ką ir patart.
Su tiuneriu ateina Arcasoft Total Media 3.5 programa http://www.arcsoft.com/en-us/software_title.asp?ProductCode=TM35#submenu Galima atsisiųsti trial ir pasižiūrėt ar DVB-T įrašus groja, arba tiesiog paklausti prekės pardavėjo, gal žinos.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

JustinasSF

Na man tas pats ar veiks originalus softas ar ne,tuo labiau pulelis.Aš tiesiog noriu žinoti ar tikrai galėsiu matyti kažką Lietuvoje su juo.Šis tiuneris mane sužavėjo tuo,kad nereikia jokių perėjimų pirkti ir panašiai.Kaina tikrai nedidelė,plius aukcione dar galima pigiau nupirkti negu "Buy it now".Tik va nerimą kelią tas HDTV....

Edit:su Arcasoft Total Media 3.5 programa išbandžiau paleisti dvb-t įrašą,kuo puikiausiai veikia.Tai peršasi tokia mintis,kad reikia imti šį tv tunerį.

Soliaris

Su TotalMedia rodys visi DVB-T tiuneriai. Tai ir tavo atveju ne išimtis bus. Jei nerodys, tai dėl kitų priežasčių (silpnas signalas ir pn.)

JustinasSF

Dar vienas klausimas iškilo.Plačiau pažiūrėjau to tiunerio shipping'ą,toje vietoje kur aprašoma "Delivery information" radau neaiškų parašymą.Tas postas skamba taip "we may restrict other post codes at our discretion. Please note that the shipping and billing addresses must be valid UK addresses(P.O. boxes are not accepted)and that we are temporarily unable to delivery items to the following countries:
Chile, Bosnia Herzegovina, Belarus, Brazil, India, Mexico, Montenegro, Israel, Italy, Turkey, Latvia , Lithuania and Ukraine."

Kaip suprasti?Niekaip nesuprantu apie ką čia kalba.

Darius

Citata iš: JustinasSF Įrašytas 2010-04-06 15:49:29
Dar vienas klausimas iškilo.Plačiau pažiūrėjau to tiunerio shipping'ą,toje vietoje kur aprašoma "Delivery information" radau neaiškų parašymą.Tas postas skamba taip "we may restrict other post codes at our discretion. Please note that the shipping and billing addresses must be valid UK addresses(P.O. boxes are not accepted)and that we are temporarily unable to delivery items to the following countries:
Chile, Bosnia Herzegovina, Belarus, Brazil, India, Mexico, Montenegro, Israel, Italy, Turkey, Latvia , Lithuania and Ukraine."

Kaip suprasti?Niekaip nesuprantu apie ką čia kalba.

Siunčia tik į UK atrodo. Gal rasi tą patį tiunerį pas kitą pardavėją.

JustinasSF

Dabar visai pasimečiau....Žiūrinėju tuos tiunerius ebay.co.uk ir beveik nei vienas pigesnis tiuneris nepalaiko  MPEG 4 (h.264) formatą....arba aš aklas arbas nežinau.Nejaugi iš ebay.co.uk neįmanoma nusipirkti pigaus,gero tiunerio su kuriuo būtų galima kažką matyti Lietuvoje?Jeigu aš nusiperku bet kokį dvb-t tunerį prie kompo ar su ta ALT DVB programa galėsiu matyti?Ne nu jau aš visai susimaišiau...išrinkite keletą pavyzdžių iš to ebay.co.uk su kuriuo tikrai galiu matyti.Padėkite šitam durniui.

Darius

Citata iš: JustinasSF Įrašytas 2010-04-06 18:04:58
Dabar visai pasimečiau....Žiūrinėju tuos tiunerius ebay.co.uk ir beveik nei vienas pigesnis tiuneris nepalaiko  MPEG 4 (h.264) formatą....arba aš aklas arbas nežinau.Nejaugi iš ebay.co.uk neįmanoma nusipirkti pigaus,gero tiunerio su kuriuo būtų galima kažką matyti Lietuvoje?Jeigu aš nusiperku bet kokį dvb-t tunerį prie kompo ar su ta ALT DVB programa galėsiu matyti?Ne nu jau aš visai susimaišiau...išrinkite keletą pavyzdžių iš to ebay.co.uk su kuriuo tikrai galiu matyti.Padėkite šitam durniui.

Aš pirkau iš DX http://www.radiocool.lt/testuojame-dvb-t-usb-imtuva-siano-sms1140-uz-40lt-i-dealextreme/ irgi niekas nerašė, jog mpeg4 palaiko, bet su CD duotas grotuvas rodo. mpeg2 ar mpeg4 palaikymas priklauso tik nuo programinės įrangos, jei naudosi AltDVB svarbu , jog tik reikiamus kodekus įsirašęs turėtum ir tiek.

JustinasSF

Citata iš: Darius Įrašytas 2010-04-06 18:54:29

Aš pirkau iš DX http://www.radiocool.lt/testuojame-dvb-t-usb-imtuva-siano-sms1140-uz-40lt-i-dealextreme/ irgi niekas nerašė, jog mpeg4 palaiko, bet su CD duotas grotuvas rodo. mpeg2 ar mpeg4 palaikymas priklauso tik nuo programinės įrangos, jei naudosi AltDVB svarbu , jog tik reikiamus kodekus įsirašęs turėtum ir tiek.
huh,palengvėjo tada man :) imsiu patį pigiausią iš ebay.co.uk ir žiūrėsiu kas bus :)
beje,iš DX'O nenoriu pirkti,nes labai ilgai į Lietuvą siunčia berods.

Darius

Citata iš: JustinasSF Įrašytas 2010-04-06 19:02:29

huh,palengvėjo tada man :) imsiu patį pigiausią iš ebay.co.uk ir žiūrėsiu kas bus :)

Ilgai siunčia ne iš DX, bet apskritai iš Kinijos. Sumokėk šiek tiek brangiau ir imk imtuvą iš Anglijos, atsiųs per savaitę.

JustinasSF

Citata iš: Darius Įrašytas 2010-04-06 19:12:18
Citata iš: JustinasSF Įrašytas 2010-04-06 19:02:29

Ilgai siunčia ne iš DX, bet apskritai iš Kinijos. Sumokėk šiek tiek brangiau ir imk imtuvą iš Anglijos, atsiųs per savaitę.
Kad tų paprasčiausių tv tiunerių Anglijoj nelabai yra,ten tik tiek brangesni.Noriu pigaus,bet iš Anglijos.Bejėgė paieška ebay.co.uk

JustinasSF

Citata iš: Remyga Įrašytas 2010-04-06 21:27:11
Pirkau toki http://cgi.ebay.co.uk/USB-DVB-T-TV-HDTV-Tuner-Stick-Digital-Receiver-Recorder_W0QQitemZ280486362007QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_Computer_Components_Graphics_Video_TV_Cards_TW?hash=item414e4a3b97   pries naujus ,viska rodo
;)

Na man šito neleido pirkti,nes tipo Lietuva nėra įtraukta į tą sąrašą,kurioms jis siunčia.Na ilgai nedvejojęs užsisakiau šitą http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320433266097&ssPageName=STRK:MEWNX:IT kaina tikrai juokinga.Sumokėjau 28 litus nepilnai.Siūs ilgokai,bet pakentėsiu,svarbu veiktų :) Dabar klausimas iškart dėl antenos.Gyvenu kaime,daugiabutis,antras aukštas,3km nuo Marijampolės.Kokia pigesnę galima įsigyti decimetrinę ar logoperiodinę anteną?Patarkite ir šiuo klausimu kolegos.

batmanas

Antenos dar gali neskubėt pirkt. Gal jau turi kokią nors, gali ir su sena rodyt. O gal net ir ta kur bus prie tiunerio rodys.

Bet jeigu gerai pastebėjau tai tavo perkamas tiuneris turi kažkokia mini jungtį antenai. Tai gali būti sunkiau kitą anteną pajungt.