DVB-T > DVB-T žiūrėjimas
DVB-T žiūrėjimas su VLC grotuvu
Darius:
Šis būdas turi mažesnį funkcionalumą, tačiau paprastesnis nei pavyzdžiui žiūrėjimas su AltDVB.
Norint žiūrėti skaitmeninę TV su VLC Jums aišku reiks DVB-T imtuvo su įdiegtais draiveriais. Jei neturite VLC grotuvo, galite parsisiųsti čia.
Pasileidę VLC grotuvą einame Media ==> Open Capture Device arba Ctrl+C
Pasirenkame Capture Mode DVB Direct Show ,DVB type DVB-T ir nurodome kanalo dažnį, pavyzdžiui „658000“ (658MHz). Nustatę parametrus paspauskite Play.
Jei tiuneris priims pakankamo stiprumo DVB-T signalą po poros sekundžių turėtumėte išgirsti garsą ir pamatyti vaizdą.
Perjungti kanalus galima per Playback ==> Programs
DVB-T grojaraštis(playlist)
Patogesniam DVB-T žiūrėjimui su VLC galima pasidaryti grojaraštį, tereikia susikurti *.m3u failą su tokiu turiniu:
--- Kodas: ---#EXTM3U
#EXTINF:0,LTV
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:program=1
dvb-t://frequency=658000000
#EXTINF:0,LTV2
#EXTVLCOPT:program=2
#EXTINF:0,LNK
#EXTVLCOPT:program=3
#EXTINF:0,Info TV
#EXTVLCOPT:program=4
#EXTINF:0,Liuks!
#EXTVLCOPT:program=5
--- Baigti kodą ---
ir t.t.
Pagal Marazas
Paruošti DVB-T grojaraščiai:
* Kauno apskričiai (sudarė Ar) [2011 03 06]
* Panevėžiui (sudarė Subine) [2009 10 24]
* Šiauliams (sudarė bagiz) [2009 11 04]
* Vilniui (Sudarė zuludrag) [2010 02 09]Transliacijų įrašymas
Nuo VLC 1.0 versijos atsidaro galimybė paprasčiau įrašyti DVB-T transliaciją.
Pirmiausiai reikia įjungti įrašymo mygtuko rodymą, tad eikite View ir uždėkite varnelę ties Advanced controls
Dabar atsiras papildomų mygtukų, tarp kurių ir įrašymo:
Įrašus rasite My documents kataloge, tačiau galite pakeisti įrašų vietą nustatymuose, Tools ==> Preferences ==> Inputs & Codecs
Tiesa, VLC įrašinėja visą DVB-T srautą, t.y. visus kanalus iškarto, bet tai galima pakeisti ir turėti tradicinį vieno kanalo įrašymą.
Tools ==> Preferences Įjungiame, kad butų rodomi visi nustatymai (Show settings: all pasirinkimas lango apačioje), einame Inputs/ Codecs ir nuimame varnelė nuo Prefer native stream recording
marazas:
O "darbui" supaprastinti, puikiai tinka pasigaminti m3u failiuką tiesiog su notepad, kurį vėliau paleidus per VLC iškart bus rodomi norimi kanalai. Pateikiu pvz:
#EXTM3U
#EXTINF:0,LTV
#EXTVLCOPT:program=1
#EXTINF:0,LTV2
#EXTVLCOPT:program=2
#EXTINF:0,LNK
#EXTVLCOPT:program=3
#EXTINF:0,Info TV
#EXTVLCOPT:program=4
#EXTINF:0,Liuks!
#EXTVLCOPT:program=5
Turbūt aišku kaip prisitaikyti saviems poreikiams. Tokia pastaba dar būtų. Naujesnės VLC versijos iš playlistų skaito dažnius jau hercais, o seniau buvo kilohercais. Mano pateiktas pvz jau hercais.
Pasidarius playlistą, VLC praktiškai nelabai kuo nusileidžia specializuotoms programoms, nebent tai, kad įrašymas gana komplikuotas ir nėra ten visokių EPG ir pan "pribambasų", bet vien tik TV žiūrėjimui, tai puikus sprendimas.
Ar:
Grojaraštis [dvb-t_VLC_Kaunui.m3u] žiūrėti su imtuvu per VLC visas nemokamas DVB-T programas Kaune ir jo apskrityje.
vidukas:
Labas. gal galėtumėt truputį smulkiau paaiškinti kaip su tais m3u. failais elgtis.Ir dėl laidų įrašymo patarkit kaip įrašyti tik vieną kanalą nes aš anglų nesu stiprus tai pas mane vlc lietuviški ir niekaip neatrenku kur ten varnelę nuimti. ačių.
p.s. aš esu Kaune
Darius:
--- Citata iš: vidukas 2009-10-09 23:25:25 ---Labas. gal galėtumėt truputį smulkiau paaiškinti kaip su tais m3u. failais elgtis.Ir dėl laidų įrašymo patarkit kaip įrašyti tik vieną kanalą nes aš anglų nesu stiprus tai pas mane vlc lietuviški ir niekaip neatrenku kur ten varnelę nuimti. ačių.
p.s. aš esu Kaune
--- Baigti citatą ---
Tai jei iš Kauno esi tiesiog atsidaryk jau skirtą Kaunui m3u failiuką su VLC ir naudokis :) http://kaipnors.inturbo.lt/dvb-t_VLC_Kaunui.m3u
O dėl to įrašymo, tai prie varnelės pirmenybė savajam srauto įrašymui. Kitą kartą tiesiog pasikeisk laikinai kalbą į anglų ;)
Navigacija
[#] Kitas puslapis
Eiti į pilną versiją