Radiocool forumas apie skaitmeninę antžeminę televiziją (DVB-T) ir ne tik

DVB-T => Bendrai apie skaitmeninę TV => Temą pradėjo: zuludrag 2010-07-18 00:14:52

Antraštė: TV3 rodoma 16:9 formatu?
Parašė: zuludrag 2010-07-18 00:14:52
Panasu, jog TV3 po biski derinasi prie jau seniai isplitusiu ir uzkariavusiu rinka 16:9 formato televizoriu:

(http://img85.imageshack.us/img85/8824/tv3u.jpg)

Juodos juostos virsuje ir apacioje matyt paliktos senesniems 4:3 formato televizoriams, taciau visa naudinga informacija rodoma tik 16:9 zonoje :) Tikekimes artimiausiu metu matysime per savo televizorius viska, ka norejo parodyti transliuotojas - bo dabar didzioji dalis titru lieka nukirsta apacioje... :)
Antraštė: Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
Parašė: Darius 2010-07-18 18:13:50
Tai galėtų per DVB-T jau rodyti tikrą 16:9, o per analogą palikti iš 16:9 iškirptą 4:3. Man geriau, jog nerodytų to tarpinio varianto (kaip nuotraukoje), nes su wide monitoriumi aplink vaizdą iš visų pusių turiu juodą rėmą.
Antraštė: Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
Parašė: zuludrag 2010-07-18 18:40:38
Dauguma softu sugeba padaryti "Crop" iki 16:10 ar 16:9. Tokiu budu nukerpama apacia ir virsus, bet vaizdas iseina per visa ekrana. Deja, ALTDvb, BlazeHDTV ir pan. to nesugeba :( Uztai su tuom puikiai susitvarko VLC :)

P.s.: o TV bent jau dauguma naujesniu tikrai sugeba tai suderinti...
Antraštė: Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
Parašė: Darius 2010-07-18 20:05:44
Apkarpyt tai galima kai prisimeni, jog funkcija tokia yra, bet vistiek paskaičiavau 15% raiškos iššvaistoma apačioje ir viršuje esančioms juostoms.
Antraštė: Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
Parašė: dinux 2010-07-19 18:57:43
Kaune dabar pažiūrėjau,  tai pasikeitimo nepamačiau. Čia gal tik Vilniuje testuoja ar tik naktį bandė?
Teoriškai pas mane turėtu nusikirpti šonai, jei TV ne plačiaekranis.
Antraštė: Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
Parašė: batmanas 2010-07-20 13:07:24
Nesuprantu, niekas čia nepasikeitė, tikrai nerodo 16:9 formatu. Šitaip su juodom juostom jau seniai rodo.
Antraštė: Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
Parašė: Darius 2010-07-20 15:20:31
Nesuprantu, niekas čia nepasikeitė, tikrai nerodo 16:9 formatu. Šitaip su juodom juostom jau seniai rodo.
Rodė ir seniau su juostom, tačiau dabar nors ir 4:3 formate, bet tv ženkliukas pažemintas. Kaip pastebėjau JAV televizijose ženkliukas yra atitrauktas labiau nuo krašto 16:9 vaizde, matyt, kad galima būtų iš vidurio iškirpti 4:3 ir siųsti į analoginius siųstuvus.
Antraštė: Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
Parašė: zuludrag 2010-07-20 21:20:55
Tokiu formatu rodo ne visada, dazniausiai vakarais ir tik filmus, kurie nuo pat pradziu yra 16:9 formato... Matyt dar testuoja... :)
Antraštė: Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
Parašė: nieko_nera 2010-09-05 21:13:56
prisegtame pav atkkreipkit demesi i tv3 zenkliuka, prie 16:9 santikiojis apvalus
Antraštė: Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
Parašė: Darius 2010-09-05 21:56:34
prisegtame pav atkkreipkit demesi i tv3 zenkliuka, prie 16:9 santikiojis apvalus
Šiaip turėtų tvarkingai tokį vaizdą rodyti plačiaekraniai tv, kurie pratempia 4:3 į  wide :)
Antraštė: Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
Parašė: nieko_nera 2010-09-05 22:33:29
tai kad cia tik tv3 zenkliukas 16:9, o pats vaizdas vis dar 4:3. gal patys tv3 nezino ka cia daro :)
Antraštė: Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
Parašė: AlmiUxXx 2010-12-24 16:22:17
Seip jau pries koki gera menesi pastebejau kad tokius pacius bajerius daro ir LNK su TV1 ir InfoTV(((
Cia ir resize pasikeite is 544x576 i 1055x576)))
LNK
(http://img195.imageshack.us/img195/7717/vlcsnap2010122416h19m43.png)
InfoTV
(http://img823.imageshack.us/img823/9356/vlcsnap2011011221h53m13.png)