Radiocool forumas apie skaitmeninę antžeminę televiziją (DVB-T) ir ne tik

DVB-T => DVB-T žiūrėjimas => Temą pradėjo: as.tadas 2010-01-24 22:06:16

Antraštė: neberodo skaitmenines TV
Parašė: as.tadas 2010-01-24 22:06:16
Sveiki,

ieskau pagalbos ir patarimu...

turiu televizoriu Philips 37PFL7603H/10. su juo galima ziureti nemokamus skaitmeninius kanalus be jokiu priedeliu. seniau turejau kambarine antena su stiprintuvu ir ziurejau skaitmeninius kanalus be problemu... taciau po atostogu 2009 rugpjucio pabaigoj rugsejo pradzioj dingo visi skaitmeniniai kanalai... perinstaliavus kanalus automatiskai surado tik analogines tv kanalus. ziurejau juos iki dabar kol sugalvojau kad reik pagaliau susitvarkyt skaitmenine tv. perskaiciau visa televizoriaus knyga ir nieko neradau kaip butu galima perjungti is analogines i skaitmenine tv... sumasciau, kad gal kambarine antena sugedo... nusipirkau nauja gera lauko antena su stiprintuvu ir vistiek televizorius suranda tik analogines tv kanalus... parsisiunciau ir suinstaliavau televizoriaus atnaujinimus ir vistiek nieko... nebezinau jau ko griebtis... negi pati tv reik vest taisyti? gal kas nors galit patart ka nors? gal ir jums kazkas panasaus buvo? gal as koki elementaru dalyka pamirstu?

prasau pagalbos ir patarimu...


dekui.
Antraštė: Re: neberodo skaitmenines TV
Parašė: Soliaris 2010-01-25 00:44:02
Iki 2012 m. su skaitmena bus dar visko. Tad nenustebk, jei kuriam laikui dings transliacijos ir vėl atsiras.
Antraštė: Re: neberodo skaitmenines TV
Parašė: as.tadas 2010-01-25 16:35:04
del laikinu trukdziu as galvos nesukciau... esme tame, kad pas mane viska rode, o nuo rugsejo pradzios neberodo... beje pas kaimynus kiek zinau viskas veikia. sukisau kruva pinigu i nauja antena, stiprintuvo maitinimo blokeli, netgi antenos laida pakeiciau... tai va ir galvoju, kad gal koki elementaru dalyka pamirsau ir labai viliuosi kad teliko nereiks vest kazkur taisyti...
Antraštė: Re: neberodo skaitmenines TV
Parašė: Darius 2010-01-25 16:49:00
Gal nustatymuose ne ta šalis nustatyta.
Edit.
Pabandyk pagal instrukciją atlikti skaitmeninio signalo testavimą „6.7 Test digital reception“
http://download.p4c.philips.com/files/3/37pfl7603d_10/37pfl7603d_10_dfu_eng.pdf Ypaš galimybę pačiam suvesti dažnį, įdomu ar rodys, jog yra signalas. Tiesa, gal kur esi nustatęs DVB-C o ne DVB-T.
Antraštė: Re: neberodo skaitmenines TV
Parašė: as.tadas 2010-01-26 00:03:42
o geras... taip ir maniau kad kazka elementaraus busiu praleides... :) ne ta salis nustatyta... pries skanuojant reikia pasirinkti sali, kadangi Lietuvos tame sarase nera, tai visada pasirinkdavau "other" ir rasdavo tik analogine tv. pabandziau praskanuoti parinkes UK ir iskart net kitaip ieskot pradejo... surado 52 skaitmeninius kanalus ir 9 analogines tv kanalus. tik dabar kita beda iskilo... tu skaitmeniniu kanalu nerodo tik garsas girdisi... uzraso "unsupported video format" ant visu kanalu. pamaniau, kad gal ne UK reikejo parinkti... tada praskanavau artimiausias kaimynes t.y. Rusija ir Lenkija, bet su sitom salim skaitmeniniu kanalu nerado, paskui pradejau nuo pradziu pagal alfabeta skanuot... praskanavau dar Austrija su Belgija ir visur tuos pacius kanalus randa ir visada ta pati uzrasa ismeta "unsupported video format". Kokia sali reikia pasirinkti, kad matyciau nemokamus skaitmeninius kanalus? negi visas salis perskanuot? ar cia kazkas kitkas blogai?

tiesa del skaitmeniniu kanalu skanavimo, tai kol rode tik analoginius kanalus, tai tokios funkcijos ne nebuvo, o dabar kai jie pusiau yra, tai galiu praskanuot... ten kas kart reikia suvest norima skanuot dazni, tai visus prabandziau, kuriuos sitam puslapi radau ir viur rase "good".
DBV-C irgi nenustaciau, nes tokios galimybes nera, nes neturiu kabelines...
Antraštė: Re: neberodo skaitmenines TV
Parašė: Soliaris 2010-01-26 00:10:22
Tai kad skaitmeninių tik 40 kanalų tėra (su koduotais). Tai gal gedimas koks yra? Bandyk kviestis meistrą į namus.
Antraštė: Re: neberodo skaitmenines TV
Parašė: as.tadas 2010-01-26 09:53:52
tai kad ju daugiau randa as problemos nedarau... vistiek jie koduoti ir as ju nematau, bei man ju nereikia... man uztenka tu keliu nemokamu...

o del meistro i namus, tai irgi kazkaip sudetingai atrodo... kabelines neturiu, o antenos meistras kazi ar toks yra... telika pirkau internetu is kazkokios imones klaipedoje, o pats gyvenu vilniuje... ir isvis jauciu kad pardavejas cia ne prie ko...

as viliuosi kad vel kazka ne taip suspaudau, tai kreipiuosi pagalbos i forumo lankytojus.
Antraštė: Re: neberodo skaitmenines TV
Parašė: Darius 2010-01-26 10:37:44
Tai kad skaitmeninių tik 40 kanalų tėra (su koduotais). Tai gal gedimas koks yra? Bandyk kviestis meistrą į namus.
Vilniuje šiaip daugiau kanalų, nes yra Gala HD, bet Balticum dar. http://forum.radiocool.lt/index.php/topic,342.0.html

.... Kokia sali reikia pasirinkti, kad matyciau nemokamus skaitmeninius kanalus? negi visas salis perskanuot? ar cia kazkas kitkas blogai?...

Ten lyg yra manual scan, gal nereiks šalies nustatyti nerodys klaidos, jog netinkamas formatas.
Antraštė: Re: neberodo skaitmenines TV
Parašė: as.tadas 2010-01-26 12:36:03
manual scan galima tik analogines tv kanalus skanuot... skanuojant automatiniu budu reikia pasirinkti sali. kai pasirenki sali kurioje yra skaitmenine tv (kaip suprantu anglijoj, austrijoj, belgijoj ir cekijoj yar, o rusijoj, lenkijoj ir kroatijoj nera (cia tiek saliu jau praskanavau :) )) suranda visus lietuvoje esanciu skaitmeninius kanalus, taciau tik garsas girdisi, o vaizdo nera...
Antraštė: Re: neberodo skaitmenines TV
Parašė: as.tadas 2010-01-26 12:47:28
o geras...  :D pagaliau viskas susitvarke...   :D kol pietavau toliau skanavau visas salis is eiles... priejus Danija dar papildomai paprase pasirinkti ar antena ar kabeline (prie kitu saliu to neprase). persiskanavo viskas ir rodo puikiai  :D
is tikro, tai kazkokia nesamone, jei taip reikia per visas salis skanuoti... telikas atseit protingas, bet ne iki galo :)

zodziu jei kam iskilo panasios problemos i mano (su Philips televizoriais), tai apsimeskite kad gyvenate Danijoj ir viskas bus ok :)

Didelis aciu Dariui uz pagalba  :)
Antraštė: Re: neberodo skaitmenines TV
Parašė: Darius 2010-01-26 15:19:43
Atrodo turėtų veikti ne vien su Danija
Citata
DVB-T MPEG4 only for: France, Spain, Denmark, Norway, Finland, Sweden.
Antraštė: Re: neberodo skaitmenines TV
Parašė: rolands 2010-02-14 22:03:45
nafik užkniso negyvai  :o telikas 32pfl3404h/12 philips rodo tik analoginius kanalus skaitmeninius suranda bet nei vieno nerodo  :'( visą dieną derinam ir visokias šalis išbandėm nieko gero- kaip 4 kanalai taip keturi nesuprantu -nustatymuose net neleidžia pasirinkti dvb-t ar dvb-c, netgi nemeta tokių pasirinkimų kabelinės neturiu stotis apie 5 km, antena kambarinė -bet ir laukinę bandėm tas pats-tipo rodo, kad signalas poor  :'( ką daryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyt  ;D padėkit kas galit
Antraštė: Re: neberodo skaitmenines TV
Parašė: batmanas 2010-02-14 22:18:15
Na jei rodo, kad "poor signalas", tai tikriausiai taip ir yra. Per arti stoties gyveni. :D
Patarčiau bandyt su maždaug tokia antena:
Antraštė: Re: neberodo skaitmenines TV
Parašė: rolands 2010-02-19 15:55:16
turiu  philips iki sendienos nerode ,pasirodo beda buvo dekoderyja,nuvezia ir pasakiau kad nenusistato garsas, yra vaizdo ne.bande suvesti bet nepavyko,nedekodavo  iskaitmena.pakeite tv,i nauja .rodo gerai.bandykit  ivest svedija .yra atitikmuo lietuvai. tai tiek. :)