DVB-T

Autorius Tema: Vaizdo subyrėjimas  (Skaityta 8791 kartus)

Neprisijungęs gedva

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 6
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Vaizdo subyrėjimas
« Įrašytas: 2008-02-09 21:24:12 »
Žiūrint skaitmeninę TV vaizdas dažnai "subyra" į kvadratėlius. Vėliau vaizdas vėl eina toliau. Tie kvadratėliai kartais atsiranda pavieniui. Kur čia šuo pakastas? Ką daryti? Tiuneris AverMedia Hybrid DVB-t/PAL TV Tuner (A16AR). Softo nenorėčiau keisti, nebent galima būtų visiškai naudotis pulteliu. Ir dar vieną klausimą turiu: ar įmanoma šio imtuvo gamykliniame softe pakeisti h264 kodeką? Iš anksto dėkoju už pagalbą.

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: Vaizdo subyrėjimas
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2008-02-09 22:32:52 »
Tuo subyrėjimu pasireiškia transliacijos priėmimas su trukdžiais. Kokią anteną naudoji priėmimui? Tavo naudojamas softas nerodo signalo priėmimo lygio ar kokybės?
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs gedva

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 6
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Vaizdo subyrėjimas
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2008-02-09 23:26:06 »
Tuo subyrėjimu pasireiškia transliacijos priėmimas su trukdžiais. Kokią anteną naudoji priėmimui? Tavo naudojamas softas nerodo signalo priėmimo lygio ar kokybės?
Pas mane paprasta lauko antena, iškelta ant stogo. Esmė ta, kad, pavyzdžiui, DW rodo normaliai, be trukdžių, o BBC World su trukdžiais, nors abi programos transliuojamos to pačio tinklo.
EDIT. Na pabandziau pažiūrėt su AltDVB signalo stiprumą. Jei teisingai suprantu, tai ten rodo programos lango apčioj, kairėj pusėj. Kaip suprantu, pirmas skaičius - sistemos apkrovimas (0-5%), o likę du yra signalo stiprumas (1-as skaičius: 96-99%; 2-as skaičius - 100%). Tai negi 4% gali taip stipriai paveikti vaizdo kokybę?
P.S. AltDVB vaizdo kažkodėl dabar iš vis nerodo. :)
« Paskutinį kartą keitė: 2008-02-09 23:44:13 sukūrė gedva »

Neprisijungęs Milvis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 85
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Vaizdo subyrėjimas
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2008-02-10 00:36:06 »
Pas mane kworld tiuneris, ir ziurint su ALTdvb kokybe Q95%, bet ner jokiu kvadrateliu ir isiraso normaliai. Lietuviskus kanalus ziuriu su cyberlink h.264 codecu, o kitus su ffdshow.

Neprisijungęs EV1L

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 92
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Vaizdo subyrėjimas
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2008-02-10 09:39:37 »
Milvis, kokia antena naudoji?

Neprisijungęs Milvis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 85
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Vaizdo subyrėjimas
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2008-02-10 11:57:41 »
Lenkiska lauko antena, tik ji pas mane palepej dabar pastatyta uztat neturiu Q100% :)

Neprisijungęs EV1L

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 92
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Vaizdo subyrėjimas
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2008-02-10 12:07:47 »
pas mane irgi lenkiska, nors rodo kokybe 99% ir stovi lauke aukstai iskelta taciau rodo viska su kvadratais...

Neprisijungęs Milvis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 85
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Vaizdo subyrėjimas
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2008-02-10 12:17:21 »
Na as gyvenu ~7km nuo Juragiu tv boksto is kurio transliuoja Kaunui dvb-t, tai pagal ideja man turetu ir su pliku laidu rodyt gerai. Bet geru rezultatu gavau tik pajunges lenkiska antena, tiesa pajungiau be blokelio (stiprintuvo), is antenos laidas tiesiai i tv tiuneri.

Neprisijungęs EV1L

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 92
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Vaizdo subyrėjimas
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2008-02-10 12:25:38 »
man ~10km iki juragiu siustuvo  :) reikes greitu keist antena ir ziuret kas bus

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: Vaizdo subyrėjimas
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2008-02-10 13:18:31 »
EVIL, jei naudoji Leadtek tiunerį turėtum žinoti jog jie nesugeba padoriai pranešti apie priimamo signalo kokybę. AltDVB rodo Q = 0, arba 89 arba 99%. Tą patį rodo ir stebint su TsReader programa.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs EV1L

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 92
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Vaizdo subyrėjimas
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2008-02-10 13:33:27 »
aha leadtek, pagal mano skaiciavus signalo kokybe neturetu but daugiau uz 50%  ;D

Neprisijungęs gedva

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 6
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Vaizdo subyrėjimas
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2008-02-10 15:59:22 »
Nenoriu kurt kitos temos, todėl čia dar parašysiu. Jei niekas neasakys, vakare sukursiu naują temą. Parsisiunčiau DVBViewer. Dingo vaizdo byrėjimas. Klausimai būtų tokie:
1. Kai žiūriu 4:3 vaizda programos lange, vaizdas būna toks: http://img530.imageshack.us/img530/2623/43wv0.jpg . Pakeičiu į 16:9 ir būna toks: http://img152.imageshack.us/img152/9201/169am2.jpg . Padarius per visą ekraną ir lieka toks vaizdas viršutiniame kairiame kampe. Gal galima šią problemą išspręsti nustatymų pagalba?
2. Ar įmanoma susitvarkyti per DVBViewer AverMedia pultelį? Kaip tai padaryti? Visgi labai patogu gulint lovoj kanalus perjunginėt... :)
Kol kas tiek.
P.S. DVBViewer naudojau šiuos nustatymus: http://www.ipix.lt/out.php/i355221_viewer.jpg .

Neprisijungęs EV1L

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 92
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Vaizdo subyrėjimas
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2008-02-10 16:10:37 »
1. kaip matau naudoji cyberlink codeca tai pabandyk programoje:  view -> filters -> cyberlink h264... -> ir ten nuimk varnele nuo "Use DxVa" jeigu uzdeta.

Neprisijungęs nieko_nera

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 70
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Vaizdo subyrėjimas
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2008-02-10 17:08:04 »
sis vaizdas yra geras, kas tau cia netinka?


Neprisijungęs gedva

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 6
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Vaizdo subyrėjimas
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2008-02-10 18:19:47 »
sis vaizdas yra geras, kas tau cia netinka?


Padarius per visą ekraną, tokio dydžio ir rodomas viršutiniam kairiam kampe.
EDIT. Ačiū visiems, kas padėjo. Suinstaliavęs fddshow pastebėjau, kad viskas susitvarkė ir default softe.
« Paskutinį kartą keitė: 2008-02-10 20:58:49 sukūrė gedva »