DVB-T

Autorius Tema: Kaip Encodinti su HandBrake  (Skaityta 9290 kartus)

Neprisijungęs AlmiUxXx

  • Patyręs dalyvis
  • ***
  • Įrašai: 194
  • Karma: +6/-6
    • Žiūrėti profilį
Kaip Encodinti su HandBrake
« Įrašytas: 2011-01-01 04:39:44 »
Visą pamoką perkėliau į PDF formatą Atsisiųsti iš čia _ Pamoka - Kaip encoduoti su HandBrake [Created By almispalmis[1] - 601 Kb

P.S. Šitame faile yra du būdai tai MKV ir AVI :) 8)

P.S.2 Kas kopijuojat tai bent jau pabaigoj palikit užraša kas ištikrūjų sukurė pamoką, nes nseseniai po BTT forumą naršydamas užtikau šitą pamoką tačiau ka gi gale užtikau o gi "Pamoką ruošė BTT administracija kopijuoti be sutikimo draudžiama" nors nieko jie ten neruose tik copy + paste padarė ir kelias klaidas pataisė, tokie prikolai mane žiauriai erzina... tai va sažine nevisi sugeba parodyt. :/
« Paskutinį kartą keitė: 2011-10-06 00:27:13 sukūrė AlmiUxXx »

Neprisijungęs Soliaris

  • Sr. Member
  • ****
  • Įrašai: 285
  • Karma: +8/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip Encodinti su HandBrake
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2011-01-02 01:19:40 »
O kokia prasmė konvertuoti į mkv? Jei turi šiuolaikinį TV, tai žiūrėt gali ir originalų .ts failą. Jei TV senesnis, iš mkv irgi jokios naudos. Buitiniai DVD grotuvai mkv failų irgi nerodys. Tad, jei konvertuot, tai geriausia tada į avi. Konvertavimui į avi ko gero geriau už TMPGEnc 4.0 XPress nėra.

Neprisijungęs AlmiUxXx

  • Patyręs dalyvis
  • ***
  • Įrašai: 194
  • Karma: +6/-6
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip Encodinti su HandBrake
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2011-01-02 01:54:38 »
O kokia prasmė konvertuoti į mkv? Jei turi šiuolaikinį TV, tai žiūrėt gali ir originalų .ts failą. Jei TV senesnis, iš mkv irgi jokios naudos. Buitiniai DVD grotuvai mkv failų irgi nerodys. Tad, jei konvertuot, tai geriausia tada į avi. Konvertavimui į avi ko gero geriau už TMPGEnc 4.0 XPress nėra.
O tokia kad yra isgaunama geresne kokybe negu avi, Pirma visur ziniu pasisemk o paskui kritikuok nes kazin kas dar ziuri tuos tv ripus per DVD pagrinde parsisiuncia ir ziuri per kompa o dar juk jei jau nenori to mkv tai su kokiu konverteriu gali perkonvertuot i avi 8)
« Paskutinį kartą keitė: 2011-01-08 23:42:39 sukūrė AlmiUxXx »

Neprisijungęs Soliaris

  • Sr. Member
  • ****
  • Įrašai: 285
  • Karma: +8/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip Encodinti su HandBrake
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011-01-02 11:23:02 »
Nenusišnekėk. Jei žiūrėsi tik per PC, kam dar užsiimti konvertavimais? Pasakyk, kuris grotuvas nerodo .ts failų? Ir nuo kada įrašas, darytas iš DVB-T, ar IPTV, bus kokybiškesnis sukonvertavus į mkv, nei originalas? Ir dar. Tie, kas turi, šiuolaikinius TV, jokių problemų nėra pasišarint iš PC, arba per USB pasižiūrėt bet kokiu formatu per TV. Va, jeigu būtum sukūręs temą, kaip ir su kuo kokybiškiausiai išsikarpyt reklamas, tai būtų suprantama. Vieni naudojasi IPTV, kiti turi DVB-T imtuvus, tai va jiems ir sukurk temą, kaip išimti reklamas.

Neprisijungęs AlmiUxXx

  • Patyręs dalyvis
  • ***
  • Įrašai: 194
  • Karma: +6/-6
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip Encodinti su HandBrake
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2011-01-02 13:47:02 »
Nenusišnekėk. Jei žiūrėsi tik per PC, kam dar užsiimti konvertavimais? Pasakyk, kuris grotuvas nerodo .ts failų? Ir nuo kada įrašas, darytas iš DVB-T, ar IPTV, bus kokybiškesnis sukonvertavus į mkv, nei originalas? Ir dar. Tie, kas turi, šiuolaikinius TV, jokių problemų nėra pasišarint iš PC, arba per USB pasižiūrėt bet kokiu formatu per TV. Va, jeigu būtum sukūręs temą, kaip ir su kuo kokybiškiausiai išsikarpyt reklamas, tai būtų suprantama. Vieni naudojasi IPTV, kiti turi DVB-T imtuvus, tai va jiems ir sukurk temą, kaip išimti reklamas.
Zinok yra toks dalykas kaip torrent ir trackriuose nekam nerupi tie tavo nesutvarkyti ts failai, ten arba dedi sutvarkyta ir sukonvertuota faila arba nededi is vis nieko toje srityje ir vat gal pasiskaite naujieji riperiai ides kokybiskesnius torentus. O jei tau nepatinka tai ir ko is vis lendi i sita tema? ???

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: Kaip Encodinti su HandBrake
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2011-01-02 15:47:44 »
Nenusišnekėk. Jei žiūrėsi tik per PC, kam dar užsiimti konvertavimais? Pasakyk, kuris grotuvas nerodo .ts failų? Ir nuo kada įrašas, darytas iš DVB-T, ar IPTV, bus kokybiškesnis sukonvertavus į mkv, nei originalas? Ir dar. Tie, kas turi, šiuolaikinius TV, jokių problemų nėra pasišarint iš PC, arba per USB pasižiūrėt bet kokiu formatu per TV. Va, jeigu būtum sukūręs temą, kaip ir su kuo kokybiškiausiai išsikarpyt reklamas, tai būtų suprantama. Vieni naudojasi IPTV, kiti turi DVB-T imtuvus, tai va jiems ir sukurk temą, kaip išimti reklamas.

Tarkime linkomanija.net uploaderių taisyklėse rašo "TV įrašai turi būti sukonvertuoti naudojant xvid arba x264 kodeką, atitinkamai .avi arba .mkv formatuose" Kvaila taisyklė, bet reikia taikytis.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs Soliaris

  • Sr. Member
  • ****
  • Įrašai: 285
  • Karma: +8/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip Encodinti su HandBrake
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2011-01-02 16:32:45 »
Taip, Dariau, sutinku. Tad geriausia ir yra daryti į avi. Jei ripas iš IPTV ir kokybė HDReady ar FullHD tai tada jau tik į mkv, nes avi formatu maksimali raiška tegali būti 720:576. Tik tokiu atveju ir konvertuot nereikia. Užtenka su tsMuxerGUI išekstraktuoti video failą, o su mkvmerge GUI vėl surenki ir gauni mkv. Galima ir su TSDoctor pakeisti .ts formatą į mkv. Lietuviškus TVRipus nėra jokios prasmės daryti į mkv, Kol jų bus tokia kokybė, pilnai užtenka ir avi.

Neprisijungęs RolF2

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 92
  • Karma: +3/-3
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip Encodinti su HandBrake
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2011-01-02 16:48:09 »
^^^^ amen , is tv3 transport streamo tik ir daryt mkv .... Ir dar kreivai perkonvertintas reik pastebet, kad tik vlc rodo , o win 7 su savo kodekais nerodo vaizdo, tik garsas, nors iki siol lyg nebuvo problemu su mkv...

Neprisijungęs AlmiUxXx

  • Patyręs dalyvis
  • ***
  • Įrašai: 194
  • Karma: +6/-6
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip Encodinti su HandBrake
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2011-01-03 00:12:24 »
^^^^ amen , is tv3 transport streamo tik ir daryt mkv .... Ir dar kreivai perkonvertintas reik pastebet, kad tik vlc rodo , o win 7 su savo kodekais nerodo vaizdo, tik garsas, nors iki siol lyg nebuvo problemu su mkv...
as is vis stebiuos kad wmp ant 7 kazka paledzia ???, anksciau tai is vis neidavo tokiu failu net paleist geriausia video yra ziuret tik su VLC arba MPC-HC
Ir del Dievo jeigu nepatinka jum tas mkv tai mp4 pasirinkit tada ir prie kokeku mpeg4 (xvid) kad as nurodziau kaip pats darau tai nereiskia kad butent ir jum butinai reikia imti mkv
« Paskutinį kartą keitė: 2011-01-03 02:52:53 sukūrė AlmiUxXx »

Neprisijungęs Soliaris

  • Sr. Member
  • ****
  • Įrašai: 285
  • Karma: +8/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip Encodinti su HandBrake
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2011-01-03 11:27:46 »
Man keista, kad jums nerodo .ts failų WMP ar VLC. Gal bėda su kodekais, arba blogai įrašinėja. Man asmeniškai visi grotuvai rodo be jokių problemų ir tą patį TV3 streamą. Va, galit pasižiūrėti mano 2 min. trukmės įrašą: http://failai.kava.lt/download.php?id=B84446121. O čia tas pats 2 min. trukmės įrašas, jau sukonvertuotas į avi: http://failai.kava.lt/download.php?id=37F763D71. Tad galit palyginti koybę originalaus ir padaryto į avi.

P.S Įrašas darytas iš Leadteko WinFast DTV2000 H imtuvo. iš IPTV, TV3 jau eina 533:574 (iš TV imtuvo 720:576), ir konvertuojant į avi jau reikia tempti iki 720:576, bet tai neturi jokios įtakos žiūrėjmui per PC. Vis vien rodys visi grotuvai be išimties. Čia originalas: http://failai.kava.lt/download.php?id=352EC5A21, čia sukonvertuotas į avi: http://failai.kava.lt/download.php?id=37275DC71.
« Paskutinį kartą keitė: 2011-01-03 12:04:03 sukūrė Soliaris »

Neprisijungęs AlmiUxXx

  • Patyręs dalyvis
  • ***
  • Įrašai: 194
  • Karma: +6/-6
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip Encodinti su HandBrake
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2011-01-03 14:33:24 »
Man keista, kad jums nerodo .ts failų WMP ar VLC. Gal bėda su kodekais, arba blogai įrašinėja. Man asmeniškai visi grotuvai rodo be jokių problemų ir tą patį TV3 streamą. Va, galit pasižiūrėti mano 2 min. trukmės įrašą: http://failai.kava.lt/download.php?id=B84446121. O čia tas pats 2 min. trukmės įrašas, jau sukonvertuotas į avi: http://failai.kava.lt/download.php?id=37F763D71. Tad galit palyginti koybę originalaus ir padaryto į avi.

P.S Įrašas darytas iš Leadteko WinFast DTV2000 H imtuvo. iš IPTV, TV3 jau eina 533:574 (iš TV imtuvo 720:576), ir konvertuojant į avi jau reikia tempti iki 720:576, bet tai neturi jokios įtakos žiūrėjmui per PC. Vis vien rodys visi grotuvai be išimties. Čia originalas: http://failai.kava.lt/download.php?id=352EC5A21, čia sukonvertuotas į avi: http://failai.kava.lt/download.php?id=37275DC71.
As nesakiau kad man VLC nerodo as sakiau kad musiet nuo w7 wmp pradejo judintis su mkv
o tas tavo sukonvertuotas avi tokios pat kokybes kai as jau is to mkv perkonvertuoju i avi beveik niekuo nesiskiria

Neprisijungęs Soliaris

  • Sr. Member
  • ****
  • Įrašai: 285
  • Karma: +8/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip Encodinti su HandBrake
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2011-01-03 14:52:43 »
Aš .ts konvertavau tiesiai į avi. Pranašumas tas, kad avi formatas universalus. Nori - per PC žiūrėk, nori - su DVD grotuvu žiūrėk, o kokybė išlieka ta pati. Kaip kam čia patogiau. Windows Media Player rodys mkv bet kurioj OS, jei bus įdiegti kodekai. Abejoju, ar kas nors dar būna neparsisiuntęs ir neįsidiegęs K-Lite Codecs pack. Kitas dalykas, jei mkv darytas iš pvz. Blu-Ray, tai su Windows Media Player nėra jokios galimybės keisti garso takelį, ar keisti subtitrų kalbą (bent jau 11 versijoj tai dar nėra). Tad mkv žiūrėjimui geriau naudoti tada kitą grotuvą (VLC, Media Player Classic ir t.t).
« Paskutinį kartą keitė: 2011-01-03 14:54:58 sukūrė Soliaris »

Neprisijungęs AlmiUxXx

  • Patyręs dalyvis
  • ***
  • Įrašai: 194
  • Karma: +6/-6
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip Encodinti su HandBrake
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2011-01-03 23:17:24 »
kaip islieka ta pati monika susireguliuok ant avi niekada nebus kokybe kuri mkv pralenktu nes xvid ar ant kitokio kodeko vis vien matysis visitie pixeliai na su mkv tai ir nevisi kazkodel neisspaudzia is to x264 visos kokybes kokia iseina gaut na o kaip sakiau kaip kas kokius formatus megsta tas ir gali daryt tokiais formatais kiokiais tik nori ir tuom megautis

P.S. Palieku cia 2 failus visnas avi kitas mkv ir patys paziurekite kokie skirtumai, tiesa cia kas nori pasiziureti ts tai parsisiuski soliario pirmaji ts faila nes beveik niekuo nesiskiria nuo maniskio, o savo konvertavau todel kad jo pirmas ts i avi visai nesikonvertavo o i mkv konvertuojant nebuvo garso
TV3 AVI Siūstis 24.15MB   TV3 MKV Siūstis 26.41MB
P.S.2.Is ts cia yra konvertuota tiesiai i avi taip pat ir su mkv (abu failai konvertuoti naudojant HandBrake)

Diskusija baigta!
« Paskutinį kartą keitė: 2011-02-26 17:51:00 sukūrė AlmiUxXx »

Neprisijungęs AlmiUxXx

  • Patyręs dalyvis
  • ***
  • Įrašai: 194
  • Karma: +6/-6
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip Encodinti su HandBrake
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2011-02-03 18:50:31 »
Kas norit tiesiai y avi konvertuot tai galit parsisiust 0.9.3 versija! :P :P :P :P :P

Neprisijungęs RolF2

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 92
  • Karma: +3/-3
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip Encodinti su HandBrake
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2011-02-03 21:38:00 »
nevisai i tema, bet gal zinai ar palaiko handbrake CUDA ar koki DXVA ?