DVB-T

Autorius Tema: H.264 right out-of-the-box  (Skaityta 6969 kartus)

Neprisijungęs Jokeas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 3
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
H.264 right out-of-the-box
« Įrašytas: 2008-01-05 22:48:27 »
Sveiki,
kiek uzmeciau aki i foruma ir pastebejau, kad susiformavus nuomone, kad nera skaitmeninio imtuvo, su kuriuo galima butu ziureti antzemine skaitmenine Lietuvoje nezaidziant su AltDVB ar kitomis programomis ir kruva kodeku. Man pasiseke toki rezultata gauti nusipirkus AVerMedia AverTV Hybrid+FM Volar (modelis A828) http://www.avermedia.com/EN/Default.aspx?TYPE=vipplayercard.htm&PT=product&tv_TCAT_POS=0&CATNO0=B&CATNO1=BA&CATNO2=BAA&CATNO3=BAA4&CATNO4=BAA4c&CNT=4&PID=4710710671556 hibridini USB imtuva. Tiesa, is pradziu maniau, kad kartu su imtuvu pateikiamas softas nerodys man skaitmenines (buvo tik garsas, vaizdo nebuvo), bet veliau atsitiktinai perjungiau kanala ir vaizdas atsirado (vaizdo nerodo, kai programa ijugiama ir source nustatytas ne DVB, tada parinkus DVB dar reik perjungti kanala ir vaizdas atsiranda).
Pavyko man susikonfiguruoti AltDVB ir nenaudojant Cyberlinko kodeku (norejau skaitmenine ziuret free, be jokiu hackinimu ir crackinimu). Tam susidiegiau ffdshow Video Decoder. Ir turiu pastebeti, kad vaizdo kokybe kur kas geresne uz AVerTV programines irangos. Ziurint TV per pastaraja, vaizdas kazkoks "snieguotas" labai primena analogine..

Taigi pliusai:
dirba out-of-the-box
Minusai:
brangokas aparatukas
softas sunkus (kaip ir visu kitu)
prastokos kokybes vaizdas

Neprisijungęs Milvis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 85
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: H.264 right out-of-the-box
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2008-01-06 00:16:52 »
Tik, kad nematau lietuvoj kur tokiais prekiauja

Neprisijungęs nieko_nera

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 70
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: H.264 right out-of-the-box
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2008-01-06 12:36:55 »
skaitmenine tv negali buti su sniegu, tu ten pagavai analoginius kanalus, vaizdo kokybe turi buti identiska kad ir kokia programa naudotum

Neprisijungęs Ginciuz

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 3
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: H.264 right out-of-the-box
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2008-01-06 16:43:20 »
Visų pirma dėkui, kad esat ;) Pagelbėjot perkant tunerį. Buvau paėmęs iš ICG lygiai tokį patį AverTV Hybrid+FM Volar pasibandymui. Ir pabandęs per naktį nusprendžiau, kad jis nevertas savo pinigų. Viskas gana normaliai veikė, tiesa, nežaidžiau su originaliu softu, o žiūrėjau per totalmedia (kažkas šiame forume rekomendavo), bet ilgiau pasibandžius išryškėjo keli minusai:
1) Kaina. ~300Lt
2) Neveikia per originalų softą, distancinis netenka prasmės. Bent jau man neišėjo paleist tada h.264, nors bbc, dw ir history rodė. Ir softas kotais labai labai lūžinėjo.
3) Antena, palyginus su Pinnacle (ką dabar turiu) silpnesnė
4) Jei žiūrim skaitmeną, kam reikalinga analoginė TV?

Taigi, pagalvojęs nuėjau į bsm ir nusipirkau Pinnacle PCTV DVB-T Stick. Pliusai:
1) Kaina 169,99 Lt
2) Antena geriau gaudo signalą (bent jau man taip atrodo ;) )
3) Rodo per originalų softą. Tereikia susirasti keygen, kuris sugeneruotų key, kad įjungtų h.264 kodekus.

Išvada: matau 14 kanalų. Kokybė lyg ir ta pati, turbūt nelabai skiriasi, kad ir kokį tunerį bedaudotum. Veikia distancinis. Ir kas svarbiausia, kainavo beveik perpus pigiau nei AverTV.

O šiaip aš jum tokį kl turiu, gal žinot kaip panaikint pauzę perjunginėjant kanalus? Kai vaizdas atsiranda pavėluotai?

Neprisijungęs Jokeas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 3
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: H.264 right out-of-the-box
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2008-01-07 10:44:59 »
to Milvis:
pirkau BMSe, Ginciuz rado ICG, gali but ir kitur..

to nieko_nera:
As zinau ka ash pagavau. Ten skaitmenine televizija. O "sniegas" gali buti del nelabai kokiu firminiu avermedia kodeku.

To Ginciuz:
Softas man nera nuluzes ne sykio. Bet tarp kanalu junginejasi ganetinai vangiai, dar vangiau tarp input source (skaitmenine, analogine, radijas, s-video ir kt). Su nuotoliniu irgi nera bedos, viskas puikiai veikia.

Del to vaizdo uzvelinimo. Cia greiciausiai irgi suzaidzia kodekai. Speju, kad jiems reikia sulaukti kol atsiunciamas kadras vadinamas Key Frame, t.y. pilno vaizdo kadras, nes tarpiniuose kadruose siunciama tik informacija apie pilno kadro pokycius.

Tiesa, dar apie sistemos apkrovima, 2500XP Bartono ir 512MB ramo pilnai pakanka, bent jau kol signalo kokybe gera.

Neprisijungęs nieko_nera

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 70
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: H.264 right out-of-the-box
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2008-01-07 11:28:08 »
Jokeas, skaitmeninis signalas turi buti identiskas nesvarbu koki kodeka ar tvtuneri ar grotuva naudotum, sniego buti negali, nebent toks butu irasas, bet tada visi ta sniega matytu. jei netiki tai pamegink irasyta vaizda ten kur rodo su sniegu TS formatu :)

Neprisijungęs Milvis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 85
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: H.264 right out-of-the-box
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2008-01-08 19:05:01 »
Siaip tai kiekvienas grotuvas ta pati skaitmenini irasa kitaip rodo, nes yra toks dalykas kaip video filtrai, visokie papildomi skaitmeniai apdorojimai kurie turetu pagerint video kokybe (pvz vlc turi "post processing" kuris ten kazkaip uzmaskuoja kvadratelius ir mazos resoliucijos video atrodo siek tiek geriau) del to teoriskai yra galimybe kad skaitmenine rodytu tarsi su sniegu, visokiu  tu filtru buna. Siaip tai del sniego ir man butu keista pamatyt toki video, bet gal ten tiesiog padidejes grudetumas o ne sniegas matosi

Neprisijungęs nieko_nera

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 70
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: H.264 right out-of-the-box
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2008-01-08 20:13:03 »
milvis, tu kalbi apie post processing, tai yra po dekodavimo

Neprisijungęs Makiux

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 3
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: H.264 right out-of-the-box
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2008-01-18 22:59:37 »
Sveiki kur Pinnacle PCTV surasti ta keygen nes ir pas mane reiketu ijungti, bangziau ta koda susigeneruoti bet man nesigauna :(

Neprisijungęs Birzas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 9
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: H.264 right out-of-the-box
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2008-01-21 21:18:38 »
Kas liecia AVerMedia AverTV Hybrid+FM Volar (modeli A828) pliusus ir minusus tai pilnai sutinku su Jokeas!

Neprisijungęs anius

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 11
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: H.264 right out-of-the-box
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2008-02-07 12:06:58 »
AVerMedia AverTV Hybrid+FM Volar (modeli A828) turiu ir dziaugiuosi, labai patogu prie laptopo.per originalu softa dvb nerodo(nors sheip ir nezaidziau su juo per ilgai)...