DVB-T

Autorius Tema: TV3 rodoma 16:9 formatu?  (Skaityta 8930 kartus)

Neprisijungęs zuludrag

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 27
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
TV3 rodoma 16:9 formatu?
« Įrašytas: 2010-07-18 00:14:52 »
Panasu, jog TV3 po biski derinasi prie jau seniai isplitusiu ir uzkariavusiu rinka 16:9 formato televizoriu:



Juodos juostos virsuje ir apacioje matyt paliktos senesniems 4:3 formato televizoriams, taciau visa naudinga informacija rodoma tik 16:9 zonoje :) Tikekimes artimiausiu metu matysime per savo televizorius viska, ka norejo parodyti transliuotojas - bo dabar didzioji dalis titru lieka nukirsta apacioje... :)
« Paskutinį kartą keitė: 2010-07-18 00:40:37 sukūrė zuludrag »

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2010-07-18 18:13:50 »
Tai galėtų per DVB-T jau rodyti tikrą 16:9, o per analogą palikti iš 16:9 iškirptą 4:3. Man geriau, jog nerodytų to tarpinio varianto (kaip nuotraukoje), nes su wide monitoriumi aplink vaizdą iš visų pusių turiu juodą rėmą.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs zuludrag

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 27
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2010-07-18 18:40:38 »
Dauguma softu sugeba padaryti "Crop" iki 16:10 ar 16:9. Tokiu budu nukerpama apacia ir virsus, bet vaizdas iseina per visa ekrana. Deja, ALTDvb, BlazeHDTV ir pan. to nesugeba :( Uztai su tuom puikiai susitvarko VLC :)

P.s.: o TV bent jau dauguma naujesniu tikrai sugeba tai suderinti...
« Paskutinį kartą keitė: 2010-07-18 18:43:07 sukūrė zuludrag »

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2010-07-18 20:05:44 »
Apkarpyt tai galima kai prisimeni, jog funkcija tokia yra, bet vistiek paskaičiavau 15% raiškos iššvaistoma apačioje ir viršuje esančioms juostoms.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs dinux

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 58
  • Karma: +1/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2010-07-19 18:57:43 »
Kaune dabar pažiūrėjau,  tai pasikeitimo nepamačiau. Čia gal tik Vilniuje testuoja ar tik naktį bandė?
Teoriškai pas mane turėtu nusikirpti šonai, jei TV ne plačiaekranis.

Neprisijungęs batmanas

  • Patyręs dalyvis
  • ***
  • Įrašai: 156
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2010-07-20 13:07:24 »
Nesuprantu, niekas čia nepasikeitė, tikrai nerodo 16:9 formatu. Šitaip su juodom juostom jau seniai rodo.

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2010-07-20 15:20:31 »
Nesuprantu, niekas čia nepasikeitė, tikrai nerodo 16:9 formatu. Šitaip su juodom juostom jau seniai rodo.
Rodė ir seniau su juostom, tačiau dabar nors ir 4:3 formate, bet tv ženkliukas pažemintas. Kaip pastebėjau JAV televizijose ženkliukas yra atitrauktas labiau nuo krašto 16:9 vaizde, matyt, kad galima būtų iš vidurio iškirpti 4:3 ir siųsti į analoginius siųstuvus.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs zuludrag

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 27
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2010-07-20 21:20:55 »
Tokiu formatu rodo ne visada, dazniausiai vakarais ir tik filmus, kurie nuo pat pradziu yra 16:9 formato... Matyt dar testuoja... :)

Neprisijungęs nieko_nera

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 70
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2010-09-05 21:13:56 »
prisegtame pav atkkreipkit demesi i tv3 zenkliuka, prie 16:9 santikiojis apvalus

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2010-09-05 21:56:34 »
prisegtame pav atkkreipkit demesi i tv3 zenkliuka, prie 16:9 santikiojis apvalus
Šiaip turėtų tvarkingai tokį vaizdą rodyti plačiaekraniai tv, kurie pratempia 4:3 į  wide :)
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs nieko_nera

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 70
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2010-09-05 22:33:29 »
tai kad cia tik tv3 zenkliukas 16:9, o pats vaizdas vis dar 4:3. gal patys tv3 nezino ka cia daro :)

Neprisijungęs AlmiUxXx

  • Patyręs dalyvis
  • ***
  • Įrašai: 194
  • Karma: +6/-6
    • Žiūrėti profilį
Re: TV3 rodoma 16:9 formatu?
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2010-12-24 16:22:17 »
Seip jau pries koki gera menesi pastebejau kad tokius pacius bajerius daro ir LNK su TV1 ir InfoTV(((
Cia ir resize pasikeite is 544x576 i 1055x576)))
LNK

InfoTV
« Paskutinį kartą keitė: 2011-01-12 21:57:14 sukūrė AlmiUxXx »