DVB-T

Autorius Tema: [Išspręsta] Kaip pratestuoti ilgą antenos kabelį? Nieko nerodo.  (Skaityta 9057 kartus)

Neprisijungęs dardarlt

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 10
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Kaip galėčiau pratestuoti ilgą antenos kabelį? Jis nuvestas ant devynaukšio stogo, pats gyvenu ketvirtame aukšte. Gal lūžo?
Kažkodėl labiausiai įtariu antenos kabelį...

Anskčiau rodė puikiai, dabar tiek Q, tiek L su AltDVB(atrodo kokybe ir stiprumas) abu rodo 0 visą laiką..   O gal dar kitur ieškoti problemos?

« Paskutinį kartą keitė: 2010-01-31 16:49:50 sukūrė dardarlt »

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: Kaip pratestuoti ilgą antenos kabelį? Nieko nerodo.
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2010-01-26 18:57:23 »
Atjunk abu galus  kabelio nuo ko prijungta. Tada prie vieno kabelio galo prijunk maitinimo šaltinį, o kitam kabelio gale pamatuok įtampa su voltmetru ar tiesiog pajunk lemputę ar LED, čia toks paprastas būdas. O jeigu antena yra lenkiška su stiprintuvu, tai pajungus blokelį antenoje turėtų būti 12V.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs Subine

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 15
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip pratestuoti ilgą antenos kabelį? Nieko nerodo.
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2010-01-27 01:06:52 »
didziausia tikimybe, kad nutruko prie kistuko arba antenos (arba jos nebera :) )

Neprisijungęs dardarlt

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 10
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip pratestuoti ilgą antenos kabelį? Nieko nerodo.
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2010-01-27 18:39:10 »
Hm... Paleidau per Nokia pakroveja srove, nuejau ant stogo, viskas gerai, tiek pat ateina kiek ir apacioje. Naudoju Pinnacle Hybrid Stick (Analogine + DVB-T). Tai kas durniausia, su juo rodo analogine puikiai per ta pacia antena, o štai su skaitmenine - L ir Q  AltDVB programoje - nuliai. Bandžiau ir su DVBViewer PRO - nieko neranda visai visais dažniais (seniau su ja žiūrėjau puikiai). Jau mažai lieka variantų..

a) Reiks pabandyti kitus skaitmeninius TV tiunerius...
b) gal skaitmeninei neteisingai laida jungiu? gal ziema dregmes gavo arba trumpinasi nuo sniego, kurį beje nuvaliau) pas mane antena http://www.erksa.lt/Lt/index.php?option=content&task=view&id=15&Itemid=1 (antras, variantas, ne comfort klases), tai nežinau kur šarvą jungti...



Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: Kaip pratestuoti ilgą antenos kabelį? Nieko nerodo.
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2010-01-27 18:42:06 »
Jokio skirtumo nėra skaitmeninė ar ne dėl pajungimo. Gal tiesiog "pagedo" DVB draiveriai.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs dardarlt

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 10
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip pratestuoti ilgą antenos kabelį? Nieko nerodo.
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2010-01-27 18:46:20 »
Taip, del draiveriu - gera ideja, butinai perinstaliuosiu su naujausiais...
Bet gal vis tiek pagal ta nuoroda butu galima paaiskinti, kaip sarva teisingai reikia jungti toms antenoms?

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: Kaip pratestuoti ilgą antenos kabelį? Nieko nerodo.
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2010-01-27 19:37:43 »
Sunku pagal tuos brėžiniu pasakyti, kaip pajungti. Bet jei rodo analogą gerai, tai viskas tvarkoje su pajungimo.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs Laimutis

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 1
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip pratestuoti ilgą antenos kabelį? Nieko nerodo.
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2010-01-28 11:19:07 »
Yra toks specialus prietaisas Digiair Pro Terrestrial Digital TV Signal Meter su kuriuo galima rasti gedimą. Ji turi dauguma TEO klientus aptarnaujantys inžinieriai, arba jeigu Vilniuje tai žinau kas konkrečiai turi.

Neprisijungęs jankus1

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 75
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip pratestuoti ilgą antenos kabelį? Nieko nerodo.
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2010-01-28 12:39:23 »
pas mane stovi dvi antenos (paprasta ir kabelines) tai su abiem rodo jei stiprintuva isjungiu. jei ijungiu iskarto nuliai, o analoga gaudo. (kworld 323u D/A)

Neprisijungęs dardarlt

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 10
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip pratestuoti ilgą antenos kabelį? Nieko nerodo.
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2010-01-31 01:46:54 »
Išspręsta. Visgi tai kompo problema. Tą patį tiunerį prijungiau prie kito PC, rodo be problemų.

(kaip pakeisti temos pavadinimą? Noriu pridėti [išspręsta] )

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: Kaip pratestuoti ilgą antenos kabelį? Nieko nerodo.
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2010-01-31 10:10:41 »
Išspręsta. Visgi tai kompo problema. Tą patį tiunerį prijungiau prie kito PC, rodo be problemų.

(kaip pakeisti temos pavadinimą? Noriu pridėti [išspręsta] )

Pasirink "keisti" pirmoje temos žinutėje.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume