DVB-T

Autorius Tema: Padėkit naujokui  (Skaityta 11745 kartus)

Neprisijungęs Jeras

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 4
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Padėkit naujokui
« Įrašytas: 2010-01-05 19:44:51 »
Sveiki, iš esmės apie tą DVB-T nebaisiai ką ir težinau, bet neseniai įsigijau nešiojamą kompiuterį ir nusprendžiau, jog man dar norėtųsi turėti ir TV čia pat.
Šiek tiek paskaičiau ir dabar nužiūrėjau DealExtreme tokį imtuvą: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8325
Norėčiau gal šiek tiek patarimų, gal kas juo naudojatės, gal nerekomenduojate jo, rekomenduojate kitą ir pan.
Ai, ir dar dėl tų antenų, pats tokią pasidaryti sąlygų neturiu, o su tomis visomis aprašytomis visai susipainiojau, tad, kokią man geriausiai įsigyti, kad nebūtų brangu ir gan efektyvu, norėčiau, visgi, kad būtų galima ją įrengti namie.
Dėkoju už atsakymus. :)

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: Padėkit naujokui
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2010-01-06 16:11:38 »
Tavo parinkti tiunerio privalumas, jog turi normalų lizdą antenai. Kiek žiūrėjau atsiliepimus imtuvas veikia, tik su juo duota softas nepalaiko h.264(Lietuvoje naudojamas vaizdui dekoduoti), tad tv teks žiūrėti su kitom programomis, kaip AltDVB ar VLC t.y. negalėsi naudotis distanciniu. O jei jo tau reikia pirk šitą tiuneriuką http://www.radiocool.lt/testuojame-dvb-t-usb-imtuva-siano-sms1140-uz-40lt-i-dealextreme/ pridėta BlazeHDTV rodė h.264 ir veikė distancinis, bet antenos lizdas nestandartinis tai arba reikia perėjimo arba lituoti kabelį nuo tiunerio prie kitos antenos.

Dėl antenos tai priklauso nuo gyvenamos vietos. Galbūt gaudys signalą ir su antena pridėta prie tiunerio.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs Jeras

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 4
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Padėkit naujokui
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2010-01-06 20:43:25 »
Dėkui už asakymą, gyvenu palyginus netoli Vilniaus centro (Žvėryne), tai turbūt įmanoma, jog gaudys ir su pridėta antena, ar ne?


Neprisijungęs Jeras

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 4
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Padėkit naujokui
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2010-01-06 22:09:45 »
:O
Na, šitas visai pigus, bet kažkaip net nesitiki ar tikrai gerai veikia...

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: Padėkit naujokui
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2010-01-07 11:36:56 »
Dėkui už asakymą, gyvenu palyginus netoli Vilniaus centro (Žvėryne), tai turbūt įmanoma, jog gaudys ir su pridėta antena, ar ne?
Tai žiūrėk, jei tv bokštą pro langą matai tai gal ir rodys su ta pridėta antena. Na jei nerodys nusipirksi lenkišką tinklelį ir tikrai turėtų rodyti, na nebent daug pastatų aplinkui ir atspindžių daug.

:O
Na, šitas visai pigus, bet kažkaip net nesitiki ar tikrai gerai veikia...

Na ne toks jis ir pigus, pridėk atsiuntimą gausi apie 10 dolerių, tiesiog čia kinai dalį kainos nukėlę ant siuntimo, kad atrodytų, jog pigiai kainuoja, bet neaišku kokį softą prideda prie tiunerio, gal nerodys jis h.264 ir todėl nepasinaudosi distanciniu.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs Jeras

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 4
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Padėkit naujokui
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2010-01-07 16:51:26 »
Aišku tada, labai ačiū, sužinojau daugmaž viską ko norėjau. :)

Neprisijungęs nieko_nera

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 70
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Padėkit naujokui
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2010-01-08 09:46:32 »

Neprisijungęs batmanas

  • Patyręs dalyvis
  • ***
  • Įrašai: 156
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Padėkit naujokui
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2010-01-08 12:41:25 »
Bet jau pultelis šitos pigenos tai grynai kinietiškas. Kažkada panašų pirkau televizoriams. Maigiau, maigiau, tai veikia, tai neveikia. Nu galvoju reikia atidaryt. Atidarau, pasirodo pultelio viršus maždaug iš lipnios juostos padarytas, po kuria mygtukai suklijuoti. Ir prie tos lipnios juostos kažkoks tranzistorius ar diodas prilipęs. Žodžiu, subyrėjo.

Neprisijungęs nieko_nera

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 70
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Padėkit naujokui
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2010-02-02 13:56:22 »
isbandysiu as sita, po kokio menesio kai atsius  ;D
del tunerio softo tai manau pas visus kinietiskus buna blazedtv
dar uzsisakiau adapteri antenai, viskas kainavo 12.25$
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180332221623
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260493680404
pagaliau atkeliavo tuneris (adapteris dar ne), isbandziau su pridedama antena, cd yra driveriai, BlazeVideo HDTV Player 6.0 su serial number ant cd voko. Rodo, distancinis veikia :) os Windows 7 64-bit

Neprisijungęs identity

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 7
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Padėkit naujokui
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2011-11-03 13:57:08 »
norejau paklausti, ar sitas dalykelis vertas demesio, ar gerai veikia? nes turiu gigabyte U8000, tai lavonas kaip reta
http://www.avitela.lt/p/kworld-plus-tv-dvb-t-stick--ii-vs-dvbt-395u/

Neprisijungęs batmanas

  • Patyręs dalyvis
  • ***
  • Įrašai: 156
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Padėkit naujokui
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2011-11-03 20:05:18 »
Nesitikėk, kad jeigu Gigabyte nieko nerodo, tai kitas tuneris stebuklingai pradės rodyt. Pirmiausiai reikia signalo(antenos) gero. Kitas klausimas, kas būtent turi gerai veikti? Programinė įranga? Imtuvo jautrumas (nors iš esmės nemanau, kad skiriasi daugely tunerių)?
Turėjau panašų KWorld. Man veikė gerai, nes tiesiog veikė :)

Neprisijungęs identity

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 7
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Padėkit naujokui
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2011-11-04 13:35:15 »
kas liecia gigabyte, tai jis neturi nuosavos normalios programos palaikancios H,264. toliau - kad ir koki sfota bebandytum, jis nerodo iskarto. reikai pavarineti po kanalus kol jis pradeda rodyti, o tai uztrunka puse minutes, minute... ant linuxu kiek kitaip - tik uzkrovus linuxa jis jau veikia (dega indikatorius). ijungus programa, rodo puikiai, betpaziurejus valanda laiko, pradeda strigineti, pats labai ikaista. atausinus ir ijungus vel - veikia. antena naudoju lauko, signlas geras.
naudojant su win7 media centru, pradziai reikia ji uzkurti su kokiu kitu softu, o tik tada galima ziureti su tuo Win7mediacentru.

tiesiog noriu pasiklausit ar ant sito nera  tokiu bajeriu kaip kad rodo ne is karto, ar turi su savimi normalu softa?..
« Paskutinį kartą keitė: 2011-11-04 13:37:28 sukūrė identity »

Neprisijungęs batmanas

  • Patyręs dalyvis
  • ***
  • Įrašai: 156
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Padėkit naujokui
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2011-11-04 14:13:28 »
Tokių bajerių, bent jau man su KWorld tikrai nebuvo. Softas yra, dabar tikriausiai TiVme naudos. Gali išbandyti, gal net ir su Gigabyte veiks, nes rašo, kad ne vien su jų tuneriais veikia: http://tw.kworld-global.com/uploads/TiVme_EN/index.html

Neprisijungęs identity

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 7
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Padėkit naujokui
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2011-11-04 15:45:44 »
bandziau. neranda priedelio :o