DVB-T

Autorius Tema: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą  (Skaityta 36809 kartus)

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
« Paskutinį kartą keitė: 2009-02-10 08:00:06 sukūrė Darius »
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs D

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 6
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2008-08-12 18:00:00 »
Labai susidomejau. Tik, kadangi naudoju DVB dream, tai tektų daug pamaigyti kompiuterį kol pavyktų. Gal kas jau yra daręs su DVB dream. 

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2008-08-12 18:13:38 »
Tai ten jokio skirtumo, su kuo DVB-T žiūri. Svarbiausia, kad tiunerio driveriai būtų instaliuoti ir VLC rastų DVB šaltinį. Toliau viskas pagal instrukciją. 
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs RolF2

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 92
  • Karma: +3/-3
    • Žiūrėti profilį
Re: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2008-08-25 03:06:42 »
Nu as biski kitaip esu pasidares , jei kam idomu :)

Pasileidi vlc panasiai kaip aprasyme tik tiek kad jis streamina visus 10 kanalu is to vieno "transponderio" , o kai ziuri per klienta (mano atveju xbox1 su xbmc) tai tik nurodai servo ip ir kanalai keiciasi keiciant porta
Visas sitas reikalas netelpa i windowsu shortkuta tai teko pasidaryt .bat failiuka.

pavadinkim ji kad ir DVB.bat :) , o viduj principas toks :

C:\kelias\iki\vlc.exe dvb-t:// :dvb-frequency=658000 :dvb-bandwidth=8 :programs=1,2,3,4,5,6,7,8 :sout=#duplicate{dst=std{access=http,mux=ts,dst=192.168.18.3:1001},select="program=1",dst=std{access=http,mux=ts,dst=192.168.18.3:1002},select="program=2",dst=std{access=http,mux=ts,dst=192.168.18.3:1003},select="program=3",dst=std{access=http,mux=ts,dst=192.168.18.3:1004},select="program=4",dst=std{access=http,mux=ts,dst=192.168.18.3:1005},select="program=5",dst=std{access=http,mux=ts,dst=192.168.18.3:1006},select="program=6",dst=std{access=http,mux=ts,dst=192.168.18.3:1007},select="program=7",dst=std{access=http,mux=ts,dst=192.168.18.3:1008},select="program=8"}
cia tingejau redaguot (tik 8 kanalai, servo ip 192.168.18.3, portai 1001-1008), bet principas manau aiskus - dazni pasikeiciat pagal poreiki, ip pasikeiciat i kompo kuriame sukasi servas, portus irgi pagal skoni ... O noredami ziuret -pasileidziam vlc kitam kompe , darom open network , pasirenkam http, suvedam  servo IP ir porta pagal norima ziuret kanala.

R.


Neprisijungęs D

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 6
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2008-09-01 18:34:27 »
Dariau,

Ačiū už patarimą. ;D Pasileidau, veikia. VLC kartais pakimba, bet žiūrėti įmanoma. Reikėtų tą instrukciją palikti kabėti. Aišku, nepatyręs naudotojas, kaip aš, gali supainioti dažnius, nes Vilniuje ar Klaipėdoje jie kiti nei nurodyta.

Turiu tik klausimėlį. Ar normalu, kad vaizdas nuo analoginio televizoriaus atsilieka 5 sekundes. Nejau toks komplikuotas signalo apdorojimas? Keista buvo žiūrėti krepšinio rungtynes. Kaimynai rėkia nors dar niekas net nemetė kamuolio.

Neprisijungęs pvm123

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 17
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2008-10-08 15:44:58 »
streaminimo ideja gal ir nieko, bet kiekvienam to nereikia. Butu idomiau, jei kas aprasytu, kaip apsidaryti playlist'a DVB-T televizijai, kad paspaudus, ant reikiamo iraso isijungtu atitinkamas kanalas + dar neblogai butu kad uzsidetu deinterlacing filtras.
Visa konfiga issaugonat i TV.pls faila.

dvb-t:// :dvb-frequency=770000 :dvb-bandwidth=8 :program=1

vat tik kaip toliau? Kur ivesti kanalo pavadinima, ir deinterlacing filtra?
« Paskutinį kartą keitė: 2008-10-08 15:48:08 sukūrė pvm123 »

Neprisijungęs Lauriz

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 1
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2009-02-10 11:11:31 »
Na man visiskai nesigauna stream'int i nterneta... Viska pagal si guide padarau, bet neprisijungiu niekaip su kitu PC... Portai atidaryti, firewallai off :/
Per pati VLC tai rodo (serveryje) , bet prisijungt su kitu pc neina... Gal kas galetu padeti ?

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2009-02-10 11:24:51 »
Na man visiskai nesigauna stream'int i nterneta... Viska pagal si guide padarau, bet neprisijungiu niekaip su kitu PC... Portai atidaryti, firewallai off :/
Per pati VLC tai rodo (serveryje) , bet prisijungt su kitu pc neina... Gal kas galetu padeti ?
Pabandyk target eilutėje  vietoje "localhost" įrašyti išorinį PC adresą, ir servery ir kliente.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs smilas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 13
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2009-05-18 01:14:04 »
streaminimo ideja gal ir nieko, bet kiekvienam to nereikia. Butu idomiau, jei kas aprasytu, kaip apsidaryti playlist'a DVB-T televizijai, kad paspaudus, ant reikiamo iraso isijungtu atitinkamas kanalas + dar neblogai butu kad uzsidetu deinterlacing filtras.
Visa konfiga issaugonat i TV.pls faila.

dvb-t:// :dvb-frequency=770000 :dvb-bandwidth=8 :program=1

vat tik kaip toliau? Kur ivesti kanalo pavadinima, ir deinterlacing filtra?

siaip pagal sia eilute dvb-t:// :dvb-frequency=770000 :dvb-bandwidth=8 :program=1   galima pasidaryti shortcuta(tai yra 12 ju) i kiekviena kanala bet nelabai patogu ilgas jungimo laikas, bet kaip visus 12 kanalu sukisti i viena plailista va kur klausimas!!!!

ypac aktualu, kai kanalai yra ant skirtingu dazniu, tokie kaip sport1 nes uzknisa, kol persijungia tada dar kol nurodai sport1 ar negalima paprasciau arba kokia kita programike apart VLC naudoti???

Neprisijungęs smilas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 13
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2009-05-18 01:16:16 »
nezinau ar cia turetu buti sitas klausimas, bet kaip per VLC transliuojant sumazinti vaizda, tai yra suspausti kad butu galima geriems zmonems i uzsieni patransliuoti kartais........

Neprisijungęs Darius

  • Administratorius
  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 627
  • Karma: +2/-1
    • Žiūrėti profilį
    • Radiocool.lt
Re: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2009-05-18 20:41:19 »
siaip pagal sia eilute dvb-t:// :dvb-frequency=770000 :dvb-bandwidth=8 :program=1   galima pasidaryti shortcuta(tai yra 12 ju) i kiekviena kanala bet nelabai patogu ilgas jungimo laikas, bet kaip visus 12 kanalu sukisti i viena plailista va kur klausimas!!!!
[/quote]
Čia žiūrėjai http://milvis.lt/dvb-t-transliavimas-i-tinkla-visi-vieno-daznio-kanalai-iskart/ ?
nezinau ar cia turetu buti sitas klausimas, bet kaip per VLC transliuojant sumazinti vaizda, tai yra suspausti kad butu galima geriems zmonems i uzsieni patransliuoti kartais........
O su VLC galima teoriškai galima sumažinti ir  perspausti vaizdą, tik ar užteks CPU resursų tai atlikti realiu laiku.
Ignoruoju privačias žinutes, jei klausimą galima spręsti viešai forume

Neprisijungęs smilas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 13
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2009-05-18 21:18:53 »
http://milvis.lt/dvb-t-transliavimas-i-tinkla-visi-vieno-daznio-kanalai-iskart/
cia tai ziurejau, bet as nenoriu visu transliuoti as noriu pats lengvai jungineti kanalus ant VLC pas save kompe

bet is kitos puses
hmmm dabar pagalvojau, tai tu nori pasakyti kad reiktu is kompo ip pakeisti i localhost ar netgi palikti savo ip ir is savo kompo puikiausiai ziureti, tai yra transliuoti sau paciam???

bet kaip sukisti kelis daznius i viena faila, kaip komandas surasyti???

nes ant vlc ir yra visas nepatogumas kad norint pvz ziureti sport1 reikia vesti kita dazni ir vel ten rinktis, nes ziureti tik viena dazni na kur visi pagrindiniai LT kanalai (lnk,ltv,tv3) ir perjungineti ant vlc yra gentinai patogu, bet problema islenda kai reikia kita dazni vesti!!! 

siaip vakar pazaidziau ir su http://www.radiocool.lt/olimpiados-ltv-transliavimas-i-vietini-tinkla-dvb-t/ pagalba transliuoti pavyko, netgi bandziau duoti suspausta vaizda(tai yra mp4 ir tarkim bitrate 500kb/s),  tik va nezinau kaip apriboti ekrana tai yra uzduoti rezoliucija 320x240? 
ir kaip elgtis kai i target eilute nebetelpa komandos tekstas pvz: "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" dvb-t:// :dvb-frequency=770000 :dvb-bandwidth=8 :programs=5 :sout=#transcode{vcodec=h264,vb=500,scale=1,acodec=mp4a,ab=56,channels=1}:duplicate{dst=std{access=http,mux=ts,dst=212.43.11.00:1234}},select="program=5"} daugiau nebetelpa, bet manau reiktu darasyti :sout-all  bet nebetelpa

del vaizdo suspaudimo, tai pvz. daug kas transliuoja i justin.tv(is LT nelabai daug) ir as bandziau tik pas mane kworld lievas tuneris tik analogini leidzia signala siusti, o kodavima atlieka Adobe Flash Media Live Encoder 3  ir gan neblogai

arba reikia palyerio kuris nesipjauti su Adobe Flash Media Live Encoder 3 nes jei vienas naudoja tuneri kitam jau nebelaidzia, dabar bandau tokia programike FlyDS  bet ji tik su analogu dirba bet nesipjauna su dobe Flash Media Live Encoder 3
« Paskutinį kartą keitė: 2009-05-18 21:35:02 sukūrė smilas »

Neprisijungęs marazas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 4
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2009-09-07 14:37:44 »
Dėkui už informaciją, padėjo susidorot man taip pat su savo DVB-T :)
Dar pasidalinsiu info, nes matau, kad nelabai kažkam gavosi vietiniam kompiuteryje pasidaryt playlistą, kad junginėtis kanalus laisvai. Štai veikiantis pvz. (išbandyta su VLC 1.0.1):

#EXTM3U
#EXTINF:0,LTV
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:program=1
dvb-t://frequency=658000000

#EXTINF:0,LTV2
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:program=2
dvb-t://frequency=658000000

#EXTINF:0,LNK
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:program=3
dvb-t://frequency=658000000

#EXTINF:0,Info TV
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:program=4
dvb-t://frequency=658000000

#EXTINF:0,Liuks!
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:program=5
dvb-t://frequency=658000000

Pakopinau tik pradžią, o kokia pabaiga turbūt visiems aišku. Susidėsit kanalus ir dažnius kokius norėsit :) Failas čia m3u formate.

Neprisijungęs arejas

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 56
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
    • 25Kadras.iNFO
Re: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2009-09-07 17:42:07 »
Saunu kad galima streamint ir ne tik i vietini tinkla.

Neprisijungęs ly3nml

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 7
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: DVB-T transliavimas (streaminimas) į vietinį tinklą
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2009-09-08 00:10:04 »
Dar sioks toks pastebejimas, naudojant KWorld 325U ir vlc 1.0.1. VLC shorcuto Proprties - Target reikejo aprasinet tokia sintakse, nes su cia duota neveike:
dvb-t://frequency=762000000 : ir .t.t., visa kita tinka.